Hatunsuyu Mahalle Muhtarı Bilal Demir, Battalgazi Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin Hatunsuyu tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

 

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Hatunsuyu Mahallesi Eski Sağlık Ocağı Caddesi, Değirmenboyu, Şahinler, Elmalı, Palabıyık sokak ve Hatunsuyu-Yeni Mahalle A Kanalı (Eski Malatya-Malatya Yaş Sebze ve Meyve Hali) yolunda 1. kat asfalt sathi kaplaması yoğun şekilde devam ediyor. 11 km’lik yolun 1. kat asfalt sathi kaplamasının tamamlanması ile birlikte, Malatya Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne Eski Malatya’dan gidecek esnaflar için kolaylık sağlanacağı belirtildi. 1. kat asfalt sathi kaplamasının yapıldığı yolun kısa sürede bitirileceği kaydedildi.

Çalışmaları yerinde takip eden Hatunsuyu Mahalle Muhtarı Bilal Demir, Battalgazi Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin Hatunsuyu tarihinde bir ilk olduğunu ifade ederek, “Hatunsuyu Beldesi kapandıktan sonra mahalleye dönüştü. Mahalle olduktan sonra Battalgazi Belediyesi sınırları içinde kaldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan taleplerimiz doğrultusunda ara yollarımız bugüne kadar hiç asfalt olmamıştı. Bize 20 kilometre asfalt sözü verildi. Verilen sözler tutuldu ve Hatunsuyu mahallemizin ara yolları 20 kilometresi asfaltlandı. Selahattin Gürkan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Böyle bir hizmet Hatunsuyu tarihinde bir ilk olduğunu belirtmek istiyorum. Hatunsuyulu olarak bu hizmetler için tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Diğer eksikliklerimiz için de Başkanımızla görüşmelerimiz sürüyor. Bu hizmetlerin de en kısa sürede geleceğine inancımız tamdır” dedi.

 

Mahalle sakinlerinden İbrahim Çakır ise, yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burada yaşayan bir vatandaş olarak Başkanımızdan memnuniyetimizi belirtmek istiyorum. Yıllardır var olan ara yollara hiçbir bakım yapılmamıştı. Hizmet yeni yeni geliyor. Buralar daha önceleri çamurdan geçilmezdi. Ancak şimdi hamdolsun asfalt yapıldı. Ara yolları bırakın ana caddemizden bile geçmekten zorlanıyorduk. Bazı eksiklikler olsa da gelen hizmetlerden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Eksikliklerimizin de en kısa sürede giderileceğine artık inanıyoruz” diye konuştu. 

Editör: İbrahim Halil Aksoy