Kalkan, bu çerçevede Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i, ziyaret etti.
Ziyarette esnafın sorunları hakkında Aday Adayı Hakan Kalkan’a bilgi veren Başkan Şevket Keskin, esnafın yüzde 15 olan destekleme priminin önemli bir sorun olarak karşılarında bulunduğunu bildirdi.


Esnafa verilen kredilerde de düzenleme yapılması gereğine işaret eden Şevket Keskin, Hakan Kalkan’a yönelik olarak, “Bu dönemde büyük bir cesaret örneği göstererek iktidar partisinden değil de, MHP’den aday adaylığı için istifa ettiniz. Memlekete hizmet etmek, halka hizmet etmek, bizim anlayışımızda Hakka hizmet etmektir. Burada medeni bir cesaret göstererek Malatya hizmetine talip oldunuz. Cenabı Allah memlekete, millete kim faydalı olacaksa ona nasip eylesin, hakkınızda ne hayırlı ise onu versin" diye konuştu.


MHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Hakan Kalkan da, önce Başkan Şevket Keskin’e kendisi için iyi dileklerinden dolayı teşekkür etti. Kalkan, Milliyetçi Hareket Partisi olarak esnafın sorunlarının farkında olduklarını, iktidara gelmeleri durumunda, esnafın yanında olacaklarını ifade etti.
Kalkan, yüzde 15’lik destekleme priminin esnafın belini büktüğüne dikkat çekerek, hem bu konuda hem de esnafa verilen kredilerde gerekli düzenlemenin yapılması ve ÖTV’nin hiç olmazsa bir defaya mahsus olarak alınmaması gerektiğini söyledi.


Hakan Kalkan şöyle konuştu:
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak, iktidara gelmemiz durumunda Devlet ile vatandaşımızı barıştıracağız. Vatandaşlarımızın ciddi sıkıntı içinde olduğunu iyi biliyoruz. İster emekli olsun ister çalışan, ister çiftçi olsun ister esnaf herkes ciddi sıkıntı içinde. Ekonomimizin iyi durumda olduğunu söyleyen AKP iktidarı vatandaşın sorunlarını neden görmezden geliyor anlamak mümkün değil. Demek ki burada başka bir iş var. Birilerinin refah seviyesi sürekli artıyor ama bu kesim kesinlikle vatandaşımız değil. Bunu düzeltecek olan hiç kuşkunuz olmasın MHP iktidarıdır.”


Görüşmeye Ayakkabıcılar Odası Başkanı Bülent Karakoç da katıldı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy