CHP Malatya Kadın Kolları, Zeynel Abidin Türbesinde Muharrem Ayının 10. günü nedeni ile iftar etkinliği hazırladı. Orucunu açan CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer "Muharrem Ayının 10. gününde İl Kadınkolları olarak Zeynel Abidin Türbesinde oruç açtık. Canlarla buluştuk. 

Kerbela insanlık tarihi için önemli bir milattır. Bu olay tüm müslümanların ortak acısıdır. Biz bu acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçlerimizde de birleşebilmeliyiz. Barışın insanlık yaşamında hüküm sürmesi ve yeni Kerbela`ların yaşanmaması için birbirimizi sevmeliyiz.
 
Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber, Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir.

 
Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Renkleri, dinleri, kökenleri, cinsiyetleri ne olursa olsun, insanlık ailesinin bir bütün olduğunu düşünmeliyiz.
 
Sevgi, saygı ve hoşgörüyü içinde barındıran Alevi inancı toplumsal barış ve kardeşlik duygularının gelişmesi içinde önemlidir.

 
Bugün bütün insanlarımıza düşen önemli görevlerden biri, bu tür olaylardan ibret almak, dersler çıkarmak, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır." ifadelerini kullandı.
Editör: İbrahim Halil Aksoy