CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer mesajında "Cumhuriyetin kurucusu Atatürk hiçbir sosyal, siyasi hakka sahip olmayan Türk kadınının siyasi ve sosyal yaşama katılması yönünde bir dizi değişikliğe önderlik etti.Türk kadını önce 1930 yılında Belediye seçimlerine katılma,1933'te muhtar ve ihtiyar heyetini seçme Hakkı'na sahip oldu.5 Aralık 1934 te ise seçme ve seçilme hakkını Kazandı.

Kadınlara tanınan haklar o yıllarda bir çok Avrupa ülkesinde yoktu. Atatürk demokrasinin işlemesi için Türk kadınının siyasette Olmasını vazgeçilmez olarak görüyordu.


5 Aralık 1934 te seçme ve seçilme hakkını elde etmemize karşın aradan geçen 81 yılda maalesef seçilme hakkını yeterince kullanamıyoruz. Kadınlar TBMM de ve yerel yönetimlerde çok düşük oranda temsil ediliyorlar. 

Katılımcı ve güçlü bir demokrasi için kadınlar yerel siyasette ve TBMM' de Eşit temsil edilmeli,kamusal alanda görünür olmalıdır.

Atatürk'ün güçlüklere rağmen kadın hakları ve Statüsü konusunda gerçekleştirdiklerini koruyup kökleştirme,Onun ilkelerine sahip çıkmak asli Görevimiz olmalıdır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bu nedenle bir kere daha saygıyla anıyor, tüm kadınlarımızın 5 Aralık Kadın Hakları Gününü kutluyorum.

Editör: İbrahim Halil Aksoy