20-22 Şubat tarihleri arasında Battalgazi Spor Salonu'nda yapılacak olan müsabakalara 58 ilden 800’e yakın sporcu katılıyor.


GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASIBattalgazi Spor Salonu’nda yapılan Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası’nın açılışına Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı katıldı.

Gençler kategorisinin çok önemli bir kategori olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı yaptığı açıklamada, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’ya teşekkür etti.


Bu büyük organizasyona ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Fındıklı, “Çok önemli bir kategori olan gençler kategorisinin Malatya’ya verilmesi önemli bir olay. Çünkü bu gençler 2 yıl sonra milli takım forması giyecekler. Organizasyonun büyüklüğüne baktığımızda tabi ki mutlu oluyoruz. Çünkü bu organizasyon sayesinde 58 vilayetten 1000’e yakın sporcu Malatya’mıza geliyor.

gençler türkiye güreş şampiyonası

Tabi bu organizasyonumuzun yeni salonumuzda yapılması da oldukça önemli. Geçen yıl temelini attığımız salonumuz şuanda her şeyiyle hazır. Bu güreşleri tarihimizin pehlivanı Battalgazi’mizde yapmamızda çok anlamlı. Ben gerek Malatyalı hemşerilerimizin bu önemli organizasyona gerektiği gibi ev sahipliği yapacağına inanıyorum” dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy