UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda temsilcimiz Fenerbahçe ile Braga karşı karşıya geldi. 

Ülker Stadyumu’nda oynanan ve Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin’in düdük çaldığı mücadelede sahadan galibiyetle ayrılan taraf 1-0’lık skorla Fenerbahçe oldu.

Temsilcimize galibiyeti getiren golü 82. dakikada Mehmet Topal kaydederken, konuk takım Braga ise müsabaka boyunca gol sevinci yaşayamadı.

 

Sarı lacivertli ekip, alınan bu sonucun ardından rövanş mücadelesi öncesinde büyük bir avantaj yakalamış oldu. İki takım arasındaki rövanş maçı 17 Mart tarihinde Portekiz’de oynanacak.

 

VITOR PEREIRA’DAN DEĞİŞİKLİK

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz ekibi Braga karşısında takımını son oynadıkları Akhisar Belediyespor maçına göre 3 değişiklik yaparak sahaya çıkardı.

 

Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmada Pereira, Manisa’da 3 puan kazandıkları maçın ilk 11’inde forma giyen Michal Kadlec, Hasan Ali Kaldırım ve cezalı Diego Ribas’ın yerine Bruno Alves, Caner Erkin ile Ozan Tufan’a şans verdi.
Ligdeki Akhisar Belediyespor maçında cezaları nedeniyle forma giyemeyen Caner ve Alves, Braga karşısında ilk 11’de oynadı. Kırmızı kart cezalısı Diego’nun yerine ise Ozan Tufan forma şansı buldu.

 

Sarı-lacivertliler, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Volkan Şen ve Robin van Persie 11’iyle sahada yer aldı.

 

Fenerbahçe’nin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Michal Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Raul Meireles, Luis Nani ve Fernandao şans bekledi.


FABIANO’NUN YERİNE VOLKAN DEMİREL

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, kalede sürpriz bir tercih yaparak Fabiano Ribeiro’nun yerine Volkan Demirel’i oynattı.

 

Sakatlığı olmadığı sürece UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan itibaren Brezilyalı kaleciyi oynatan Pereira, lig maçlarında tercih ettiği kaptan Volkan Demirel’e Braga karşısında şans tanıdı. Fabiano ise yedek kulübesinde oturdu.

Pereira, daha önceki basın toplantılarında Avrupa maçlarında Fabiano’yu oynatacağını söylemişti.

 

NANI VE GÖKHAN GÖNÜL KULÜBEDE

 

Kaburgasında kırık bulunan sarı-lacivertli futbolcu Gökhan Gönül, Braga karşısında ilk 18’de yer aldı. Ligde Akhisar Belediyespor maçında sakatlığından dolayı kadroda yer almayan Gökhan, son antrenmanda takımla çalışmıştı. Pereira, Gökhan’ın yerine Manisa deplasmanında birer gol ve asist yapan Şener Özbayraklı’yı tercih etti.

 

Fenerbahçe’nin Portekizli yıldızı Luis Nani de, Braga karşısında maça yedek kulübesinde başladı. Ligde Beşiktaş maçında yedek kalan, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ise sakatlığından dolayı kadroya giremeyen Nani, Braga karşısında da Pereira’dan formayı alamadı.

 

Öte yandan sakatlığı süren Lazar Markovic ve kırmızı kart cezalısı Diego, Braga karşısında kadroda yer bulamadı. Uzun süredir sakatlığı devam eden Markovic bu maçta da takımını yalnız bırakırken, Diego ise 3 maçlık cezasını bu karşılaşmada tamamladı.

 

“AVRUPA’NIN PATRONU”

 

Fenerbahçeli taraftarlar Braga maçında hazırladıkları koreografiyle görsel şova imza attı.

 

Takımlar seremoniye çıktığında Okul Açık Tribünü’ndeki taraftarlar ellerindeki sarı-lacivert kartonları açtı. Daha sonra yukarıdan büyük pankart üzerinde kanarya figürü yapıldı. Altına da İngilizce olarak “The Boss of Europe” yani “Avrupa’nın patronu” pankartı açıldı.

 

Aynı tribündeki taraftarlar maçın başlama düdüğüyle birlikte ise İstiklal Marşı’nı okudu. Öte yandan Ülker Stadı’nda tribünlerinin tamamına yakını doldu.
Editör: İbrahim Halil Aksoy