Spor Toto Süper Lig'de 7 maç üst üste kazanan lider FenerbahçeTürkiye Kupası'nda da yoluna dolu dizgin devam ediyor. Türkiye Kupası E Gubu'nda Kayserispor'la liderlik mücadelesi veren sarı lacivertliler, grubun son maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Bayburt Grup İl Özel İdare ile karşılaştı. Spor Toto 3. Lig ekibini 5-0 yenen sarı-lacivertliler bir üst tura yükselmeyi garantiledi.

Sarı-lacivertlilerde Pierre Webo attığı 3 golle hat-trick yaparken, Ramazan Civelek ve Mehmet Topal gecenin diğer gollerini atan isimler oldu.

BEŞİKTAŞ'LA KARŞILAŞABİLİR
Yarın Kayserispor deplasmanda Altınordu'yu yenemezse gruptan lider olarak çıkacak olan Fenerbahçe, ikinci turda Beşiktaş ile karşılaşacak.

FENERBAHÇE'NİN GOLCÜLERİ GÖREVDE
Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal, Spor Toto 3. Lig ekibine karşı 3 as forveti 3 forveti Sow, Emenike ve Webo'yu aynı anda sahaya sürdü.

Kartal, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 2-1 yendikleri maçta sahaya sürdüğü kadrodan sadece Mehmet Topal ve Emenike'ye, kupa maçının 11'inde yer verdi.

Afrika Uluslar Kupası'ndan döndükten sonra Karabük deplasmanında son dakikalarda görev alan Sow'un da yer aldığı 11'de, genç futbolculardan Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek şans buldu.

Fenerbahçe, karşılaşmaya 17 futbolcuyla çıktı. Takımın 3. kalecisi Erten Ersu'nun yanı sıra yedekler arasında 21 Yaş Altı Takımı'ndan Muhammed Samed Karakoç, Caner Koca, Mehdi Akgül ve Savaş Polat yer aldı.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu, Meireles, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül ve Alper Potuk ile Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Diego, Kuyt ve Alves kadroya alınmadı.

BAYRBURT KUŞATMASI
Karşılaşmaya Bayburt Grup Özel İdare taraftarları, Fenerbahçe taraftarlarından daha fazla ilgi gösterdi.

Maç öncesi Migros kale arkası tribündeki misafir seyirci bölümüne alınan sarı-siyahlı takımın taraftarları, bu tribünü doldurunca, kale arkasında Fenerbahçeli taraftarlara ayrılan bölüme alındı. Altı bini aşkın taraftar, bu bölümden maçı izledi.

Karşılaşma öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek veren Bayburtlu taraftarlar, sık sık da "Yönetim uyuma taraftarın dışarıda" şeklinde tempo tutarak, tribünden kulüp yöneticilerine seslendi.

BAYRAK GERİLİMİ
Bayburt Grup Özel İdare taraftarları arasındaki Galatasaray ve Trabzonspor formalılar dikkati çekti.

Trabzonspor formasıyla tribündeki yerini alan bir taraftar, seremoni sırasında bordo-mavili bayrağı tribün önündeki demirlere astı. Sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu tribünden tepkiler yükselirken, taraftar bir süre sonra bayrağı kaldırdı. Bayrak açan taraftar, maç başladığı sırada, bazı Bayburt taraftarlarınca bu tribünden uzaklaştırıldı.

Bir taraftar da seremoni sırasında, sarı-kırmızılı taraftar grubu "Ultraslan"ın kaşkolunu açtı.

ÇEVİK KUVVET TRİBÜNE GİRDİ
Karşılaşmanın ilk yarısında 10 dakikalık bölüm geride kalırken, Bayburtlu taraftarlar ile Fenerium üst tribünün kale arkasına yakın bölümdeki Fenerbahçeli taraftarlar arasındaki gerilimin ardından, çevik kuvvet ekipleri tribüne girdi.

Kale arkasından Fenerium üst tribüne doğru müdahale etmek isteyenleri kontrol altına alan çevik kuvvet ekipleri, daha sonra burada bir hat oluşturarak, iki grubun karşı karşıya gelmesini önledi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy