Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunurken kırmızı kart görerek Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen Christian Luyindama’nın pozisyonu hakkında yorum yaptı.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Türk Telekom Stadı’nda oynanan ve 0-0’lık beraberlikle sona eren maçtan sonra değerlendirmelerde bulunan Terim, rövanş maçında final biletini almak istediklerini dile getirdi.

Yayıncı kuruluşa konuşan tecrübeli çalıştırıcı, “İlk 45 dakika çok iyi oynadık. Oyunun oraya yığılmamız, baskımız, sağdan soldan devamlı gelmemiz, pozisyon bulmamız, pas yüzdesi. Ancak sonuçlandırmayı unuttuk ilk yarı. Müsait pozisyonlar vardı aslında. İkinci yarıda kalemize top gelmedi. İkinci yarı 10 kiş ikalana kadar devam etti. Ondan sonra 3-4 tane pozisyonumuz var. Haliyle bir iki pozisyon da verdik. İlk yarı yapmadığımız bu hatayı ikinci yarıda yaptık. Mentak ve fizik yorgunluk sıkıntıya soktu ama Galatasaray sonuna kadar nerede olursa olsun bu kupayı alacak güçtedir. Gol sesi başka yerde çıkar. Buradan avantajlı gitmeyi düşünüyorduk ama henüz her şey bitmiş değil” dedi.

‘PEK KIRMIZI KART GİBİ GÖRÜNMÜYOR’

Öte yandan kırmızı kart görerek Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen Demokratik Kongolu Luyindama pozisyonu hakkında konuşan Terim, “Arkadaşlarımın söylediğine göre pek kırmızı kart gibi görmüyorlar. Ama hakem öyle görmüş. İlk Malatya maçında yine bizim bir cezalımız oldu, Mariano. Dokunmadan dördüncü sarı kartı gördü yine Fenerbahçe maçında oynamadı. İyi hatırlamak lazım pozisyonu. Bir futbolcu olarak bu hareketi yapıyorsanız ayağınızı bir yere indireceksiniz. Hoca da kasıtlı kabul etti ve kırmızı kart gösterdi. Mesela Ömer sarı kart yedikten sonra kendisini alkışladı. Dakika 31 görmek için orada bulunanlar görmek zorundadır. Görmek için fazla sayı da var ama kimse kimseyi ikaz etmiyor. Ama öbür pozisyon çok çabuk görünüyor. Yapacak bir şeyimiz yok. Öyle bir soru sordun ki sen de bana ceza yedirme” ifadelerini kullandı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy