Daha önce sadece kullanıcı ve sayfalar üzerinde arama imkanı sunan Facebook, bu geliştirme ile birlikte artık bir arama motoru gibi çalışacak. Facebook'un blogunda paylaşılan yazıda projenin detayları hakkında bilgiler veren Tom Stocky, Facebook'ta günlük 1.5 milyar arama yapıldığını söyledi. Arama özelliğinin geliştirilmesi ile arama sayısının 1.5 milyarın çok üstüne çıkması bekleniyor.

Facebook, Google ve Twitter ile rekabete hazır

 

Silikon vadisinden konuşulanlara bakılırsa, Facebook kullanıcılara gerçekten iyi bir arama deneyimi sunarsa bu sektörde Google'akarşı ciddi bir rakip olacak. Twitter'da en başından beri arama özelleğini geliştirme üzerine çalıştığı düşünülürse gelecek yıllarda arama motoru sektöründe çok farklı gelişmeler görebiliriz. Şuan için bu yeni güncelleme yalnızca Facebook'u İngilizce olarak kullananlar için açık olacak.

 

Nasıl çalışacak?

 

Facebook'un arama özelliğindeki bu gelişme kullancılar için ne anlam ifade ediyor? sorusu akıllara gelebilir. en net ifade ile kullanıcılar arama ihtiyacının önemli bir kısmını Facebook üzerinde yapabilecek. Bir kullanıcı Facebook'ta gündemde olan haberler konusunda arama yaptığında artık dünya genelinde insanların o konu hakkındaki paylaşımlarını ve haber sitelerinin o konu ile ilgili neler paylaştığını tek bir ekranda görebilecek.
Editör: İbrahim Halil Aksoy