Türkiye Futbol Federasyonu antrenman sahasında yapılan ve yaklaşık 1,5 saat süren çalışmaya, Kocaeli Birlikspor’dan alınan yeni transfer Uğur Erdoğan da katıldı.
Futbolcularıyla antrenman öncesi saha ortasında mini bir toplantı yapan teknik direktör Feyyaz Uçar, artık puan kaybetme lükslerinin kalmadığını, bu hafta oynayacakları Kartal maçıyla birlikte bir seri galibiyet sürecine girmeleri gerektiği uyarısını yaptı.
Yeni Malatyaspor’da kırmızı kart cezalısı oyuncular İrfan Başaran ve Ali Sakal, Kartalspor’a karşı forma giyemeyecek.

“ŞARTLAR BÖYLE İSE, BİZ DE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”
Yapılan çalışma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Feyyaz Uçar, Tokat maçındaki hakem kararlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
Yoğun maç trafiğinden dolayı Türkiye Futbol Federasyonu’na sitemde bulunan Feyyaz Uçar, “7 günde 3 maç oynadık, bunların ikisi deplasman. Maçlardan birinin 45 dakikasını 10 kişi oynadık. Diğerinin 60 dakikasını 10 kişi, 30 dakikasını da 9 kişi oynadık. Bu anlamda oyuncularımı gösterdikleri mücadeleden dolayı kutuluyorum. Ben erteleme maçımız olduğu için, Konya’da oynanan maçın 1 gün önceye alınmasını temenni ederdim. Çünkü federasyonun Ziraat Türkiye Kupası oynayan takımlara böyle bir öngörüsü vardı. Aynı öngörüyü ne yazık ki biz göremedik. 7 günde 2 deplasman olmak üzere toplamda 3 maç oynadık. Maçla ilgili söylenecek zaten fazla bir şey yok. Bir de hakemin kırmızı kartlarının gölgesinde kalan bir pozisyon var. Bana göre ofsaytla alakası yok. Samed ile Hüseyin aynı hizadaydılar. Hatta Samed daha da geride. Çok kritik bir dakikaydı. Maçın sonlarına doğruydu. Hocanın o pozisyonda çok geç kaldırması da manidar. Bekle görü uygulayabilirdi. Ama şartlar böyle ise mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü biz iyi bir takımız. Daha da iyi olacağız” dedi.

YENİ MALATYASPOR

“DAHA TECRÜBELİ HAKEMLER İSTİYORUZ”
Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu tür kritik maçlara daha tecrübeli hakemler ataması gerektiğini belirten Uçar, “Karşımızda oynayan takım sıralamada düşme potasında. Biz de şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Bu tür maçlara daha tecrübeli hakemlerin verilmesi lazım. Karşımızda tecrübeli olmayan, tamamen başka şeyleri kovalayan, sahaya atılan şeyleri gözleyen, futbolcularımı bazen tahrik eden, üzücü şeyler de söylemiş, böyle bir hakem vardı. Yani biz biraz daha dikkat edilmesini rica ediyoruz. Burada bir sürü emek var. Bunlar heba olmasın. Malatyaspor 3 senedir Play-off’tan dönüyor. Yani artık insanların sabrı da kalmadı. Maçtan sonra o tepkiyi görünce üzüldüm. Biraz da çekindim. Ciddi sıkıntılar yaşanabilir bundan sonra içeride oynayacağımız maçlarda. Büyük ihtimalle ceza da gelecek. Savunmamızı mutlaka yapacağız tabii ki. Sabırlı olmalıydık ama maçın belli bir bölümünden sonra seyircinin de sabrı taştı” ifadelerini kullandı.

“GELDİĞİMDEN BERİ TAM OLDUĞUMUZ BİR MAÇ OLMADI”
Bu haftaki Kartal maçında iki önemli eksiklerinin bulunmasını da değerlendiren Feyyaz Uçar, “Tam olduğumuz bir maç olmadı geldiğimden beri. Şuanda da zaten iki eksiğim var, 11 tane de ceza sınırında olan oyuncum var. Bu da demektir ki önümüzdeki haftalarda da eksik oyuncumuz olacak” dedi.

“UĞUR, ÇİFT FORVETTE KULLANABİLECEĞİMİZ BİR OYUNCU”
Tecrübeli teknik adam, yeni transfer Uğur Erdoğan ile ilgili sorulan soruya ise şu cevabı verdi: 
“Bizim transferde amacımız, çift santrafor oynattığımız da kullanabileceğimiz bir adamdı. Uğur da bu konsepte uygun bir oyuncu. Çünkü zaman zaman gol noktalarında sıkıştığımız durumlar oluyor. Çünkü içeride genelde bize karşı kapanarak oynuyor rakipler. Uğur’un bu ligin oyuncusu olması da bizim için önemliydi.


uğur erdoğan

Editör: İbrahim Halil Aksoy