Malatya futboluna 50 yıldır hizmet eden 10 bin 411 kişi kapasiteli stadyumda son karşılaşma yapıldı. Yapımında sona gelinen ve bu yaz hizmete girmesi beklenen yeni statla, Malatya İnönü Stadı da tarihteki yerini alacak.

Malatya İnönü Stadı, geçmişte Süper Lig maçlarının yanı sıra Balkan Kupası'na sahne olmuştu.

Malatya'nın 11 yıllık hasreti sona erdi

En son 2005-2006 sezonunda Malatyaspor ile Süper Lig heyecanını yaşayan Malatya'nın özlemi 11 yıl sonra kentin başka bir takımıyla sona erdi.

Malatya amatör takımları Adafıspor, Hürriyet Gençlik, Coşkunspor ve Akınspor'un birleşmesiyle 1966 yılında kurulan Malatyaspor, farklı sezonlarda Süper Lig'de mücadele etti. Sarı-kırmızılı takım, 2002-2003 sezonunda 52 puanla ligi 5. sırada tamamlayarak Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil etti.

2005-2006 sezonunda 36 puanla 16. sırada yer alarak Süper Lig'e veda eden Malatyaspor, borçlar ve şansızlıkların peşini bırakmaması sebebiyle profesyonel liglerde tutunamayarak, Malatya amatör küme futbol liglerinde kadar geriledi.

Malatyaspor'un düşüşünün ardından Malatya futbolunun yeni umudu olan Yeni Malatyaspor, şehrin 11 yıllık özlemini sonlandırarak, Süper Lig'e çıktı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy