Malatya’da ofis kavşağında toplanan grup sloganlar eşliğinde milli eğitim müdürlüğü önüne yürüdü. Yürüyüşe Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi, HDP ve CHP temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı. Ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Seyhan Erdoğdu’da eyleme destek vermek amacıyla yürüyüşe katıldı.

chp malatya


Yürüyüş sırasında MHP il binası önünde kısa bir gerginlik yaşanırken güvenlik güçlerinin araya girmesi gerginlik büyümeden sona erdi. Daha sonra Milli Eğitim Binası önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, “12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzde temsilcisi konumunda olan AKP iktidarı başta eğitim sistemi olmak üzere bütün alanlarda kendi siyasal ve ideolojik hedefleri doğrultusunda tekçi ve baskıcı otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmaktadır. Siyasi iktidar eğitimde bilimsel, laik ve demokratik ilke ve değerleri temel almak yerine farklı din mezhep ve kimlikleri yoksa sayan ayrımcı ötekileştirici politikalar hayata geçirmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yürüyüşe katılan sendika üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü İl Binası önüne siyah çelenk bıraktı. Yürüyüş olaysız sona erdi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy