Tesis günlük üretim kapasitesi ile bölgede ilkler arasında olacak.

‘Bir sezonda 800 bin ton asfalt üreteceğiz’

17 dönüm üzerine kurulu olan fabrikamız saatte 240 ton asfalt üretme kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz; ‘Belediyelerimizin en çok ihtiyaç hissettiği ürünlerin başında asfalt gelmekte. Özellikle yeni açılan yollar, genişletilen yollar ve  yenilenen yollarda bu ihtiyacı arttırmaktadır. Bu ihtiyaca binaen özellikle büyükşehir olmuş ilimiz, bütün il sınırların da merkeze bağlandığını da düşündüğümüzde ilçe ve mahallerinde yolları çok ciddi bir ihtiyaç olmaktadır. Bu görevi Büyükşehir Belediye Başkanımız Esenlik olarak bize verdi ve bizde bunun üzerine gerekli fizibilite çalışmaları yaparak bu fabrikayı meydana getirdik. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi İsfalt’ı dahil bir çok ilimizdeki asfalt fabrikalarını gezerek bölgemizin ihtiyacına uygun bir asfalt fabrikası yaptığımızı düşünüyorum. 17 dönüm üzerine kurulu olan fabrikamız saatte 240 ton asfalt üretme kapasitesine sahip bu yaklaşık olarak günde 2000 ton bir sezonda 12 kişiyle beraber tek vardiya ile 400 bin ton asfalt üretme kapasitesi demektir.  Eğer çift vardiya olarak düşündüğümüzde 800 bin tonu bulur bu yaklaşık 1 yılın 8 ayı üzerinden hesaplanan bir rakamdır. Bu kapasite ciddi bir kapasitedir. İnanıyorum ki Büyükşehir Belediyemizin, merkez ilçelerimizin hatta bölgedeki ilçelerin ve karayollarında ihtiyacına cevap verecek bir kapasite olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık olarak 4 milyona yaklaşan bir maliyetle yapıldı bu fabrika. Bu fabrikamıza 15 km uzaklıkta bir mıcır ocağı da tahsisatı yapıldı.

Çet raporu çıkarıldı önümüzdeki sezonda üretime başlayacak şekilde mıcır ocağını da üretime alacağız. Asfalt fabrikasının en önemli mamülü agregayı karşılamış olacağız. Meston Fabrikası’nın yılda yaklaşık 2 milyon TL’ye denk gelen bir agrega kullanımı var. Mıcır ocağıyla beraber hem asfaltımızın hem de Meston’un mıcır ihtiyacını karşılamış olacağız. Birbirlerini tamamlayan kuvvet veren entegre bir tesis olacak. Kurmuş olduğumuz fabrika Emak markasıdır. Emak markası Bursa’da üretilen  yerli bir markadır. Özellikle fizibilitede ulusal markaları da inceledik yerli ama ulusal markalarla yarışacak derecede güzel bir teknolojik gelişim gösteren bir marka. Özellikle sorunlarda hızlı bir şekilde müdahale ve ekonomik uygunluğundan dolayı da Emak markasını tercih ettik. 80 tonluk kantar ve 1.5 tonluk kule vincine sahip fabrikamız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın normlarına uygun olarak yapıldı. 900 m3 kuru filtre sistemi var. Alışık olduğumuz çevreyi kirleten bir fabrika olmayacağız. Bilakis çevreci ve temiz görünümlü bir fabrika olacağız. Ayrıca laboratuvara çok önem verdik. Bölgemizin şuanda en gelişmiş laboratuvarını kurduğumuzu düşünüyorum. Giren mamullerin analizini yapıyoruz ve çıkan ürünlerin her aşamasını ve kalitesini kontrol ediyoruz. Bu anlamda da güzel bir laboratuvara sahibiz. Malzemeler hassas kantar sayesinde kaliteli 250 sansör ve full otomasyondan dolayı da bir operatörle üretilecek ve bunun sayesinde kaliteli ürünler üretilecektir.  Belediyemizin şuanda kullanmış olduğu değişik asfalt türleri var. Bunları talebe göre üretip ve depolama kapasitesine sahip.  Avrupa Birliği talimatına uygun olarak yapıldı sağlığı tehtid etmeyecek ve  personele zarar vermeyecek bir tesis. Bu tesisin yapımında ve hayata geçmesinde emeği olan başta Genel Müdür Yardımcım Ahmet Faik Yıldız dahil ekibine teşekkür ediyorum. Büyükşehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

‘Çalışmalarımızla büyükşehir olmamızı Malatya’nın her köşesinde hissettirmek istiyoruz’

Bugüne kadar 424 bin ton sıcak asfalt serimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır; ‘Muharrem ayınızı tebrik ediyorum. Son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Büyükşehir olduktan sonraki süreç içerisinde daha önce 1000 km yol ağına hizmet ederken şuan itibari ile baktığımız zaman grup yolları ve bunun içerisinde  mezra yollarını da dikkate aldığımız zaman şuanda mezra yollarına da yatırım yapıyoruz, yeniliyoruz, asfalt yapıyoruz. Dolayısıyla 1000 km’den 12000 km’e çıkan bir yol ağına hizmet ediyoruz. Buradaki hizmetleri yapabilecek beklentiyi karşılayacak buradaki bütün yolların bakım onarım ve asfaltının yapılmasını sağlayacak ekibi ve ekipmanı oluşturmak zorundaydık. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bunun planlamalarını yaptık. Strateji planlarımızın içerisine koyduk. bizim zaten şuanda mevcut bir adet asfalt plent üretim tesisimiz var. Bu sene ona ilave ettiğimiz seyyar plentmiz var, oda ilçelerimizi gezerek oralarda sıcak asfalt döküyor. Halen kapasitesinin yetmemesi dolayısı ile  buraya Esenlik şirketimiz aracılığı ile bir plent daha kurmuş olduk. 1 Nisan’dan başlayarak bugüne kadar 424 bin ton sıcak asfalt serimini gerçekleştirdik. Bizler şu ana kadar daha önceki hesapları dikkate alırsak köy yollarına yapılan asfalt yatırımlarını asfalt miktarını metrekare olarak baktığımız zaman şuanda biz 1150 km yol yapımını tamamlamış durumdayız. Bu gerçekten Malatya’da yapılan çalışmaların belki 5 katı bir hizmet. Sıcak asfalt tesislerimizle birlikte bizim daha önceden konkosör tesisimiz, taş ocağımız varken bu sene itibari ile 16 adet taş ocağımız ruhsatlarıyla çet raporlarıyla birlikte çıkartılarak şuanda işlevsel hale getirildi. Bununla birlikte 3 adet seyyar konkosör tesisimiz var ve bunlarla birlikte her noktada hem maliyetlerin düşmesi hem de daha kaliteli kalıcı hizmetlerin yapılmasını sağlamış olduk. Kaliteli yol yaparak, yolların standartlarını yükseltiyoruz. Dolayısıyla şuanda köy yolu bazında baktığımız zaman 800 km geçtik. Hedefimiz köylerimizdeki yol sorunlarını 2 yıl içerisinde sonlandırmak. Amacımız büyükşehir olmamızın Malatya’nın her köşesinde hissettirebilmek. Şuan için ilçelerimizin büyük çoğunluğunda hedeflemiş olduğumuz çalışmaları tamamladık ve yaptığımız işlerinde tamamını kendi imkanlarımız kendi personelimiz ve kendi kadrolarımız ile yaptık. Bu da bize büyük bir avantaj ve maliyet düşüklüğü sağladı. Esenlik Genel Müdürümüz  tesis ile gerekli bilgileri verdi ve  özelliklerinden bahsetti. Şu an itibari ile saatte 450 m3 asfalt üretecek  kapasitedeyiz. Zaten şu ana kadar daha önceki tesisimiz adeta 24 saat çalışarak hizmet veriyordu. Şimdi daha düzenli ve  daha kaliteli bir çalışmayı yakalamış olacağız. Tesisimizin Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

‘Açılan bu tesis ile birlikte ilimiz asfalt ihtiyacının tamamını karşılamış olacağız’

Esenlik’in yerelden bölgesel bir güç haline dönüştüğünü ifade eden Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi; ‘Ortak sevdamız Malatya’ya Büyükşehir Belediyemiz ve yerelden bölgesel bir güç olan Esenlik’in kurmuş olduğu bizleri gururlandırmaktadır. Malatya’da var olan hizmetlere daha çok katkı yapacağına inanıyorum. Gittiğimiz her yerde Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları özellikle yollar olarak halkımıza verdiği memnuniyeti duyuyoruz. Açılan bu tesis ile birlikte ilimiz asfalt ihtiyacının tamamını karşılamış olacağız. Yapmış olduğumuz çalışmalar ile halkımıza daha modern bir yaşam sunmuş olacağız. Özellikle tesislerinde yerli ve milli teknolojiyi kullandıkları için şirketimiz yöneticilerine teşekkür ediyorum. Açılan tesisimizin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum’ ifadelerini kullandı.

‘Büyük asfalt plent şantiyeleri açabiliyorsa istikrar ve güven ortamı olduğu içindir’

13 yıllık Ak Parti iktidarında yapılamaz denilenleri, hayalleri gerçekleştirenler bu kadrolardır diyen Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın; ‘Güzel bir günde, Muharrem ayının ilk günlerinde bu güzel tesisin açılışında sizlerle birlikte olmanın sevincini yaşıyorum. Türkiye büyüyor, Türkiye’nin büyümesinin yegâne ölçütü istikrar ve güvendir. 13 yıllık Ak Parti iktidarında yapılamaz denilenleri, hayalleri gerçekleştirenler bu kadrolardır. Malatya’sı ile Adıyaman’ı ile ülkemiz geçmişte çok acılar yaşadı. Tek başına güçlü iktidarların olduğu dönemlerde refahı yakaladık, kalkınma adalet ve özgürlük yakalanmıştır. Türkiye Ak Parti ile birlikte çağ atlamıştır. Küresel aktör olmak ile birlikte dünyada mazlum ve mağdurların umudu olmuştur. Eğer istikrar ve güçlü bir hedef varsa hedef koyabilir ve planlama yapabilirsiniz. Malatya Büyükşehir olabiliyorsa ve büyük asfalt plent şantiyeleri açabiliyorsa istikrar ve güven ortamı olduğu içindir. 1960 yılından beridir yapılamayan yolu Ak Parti iktidarı bitirdi ve Çelikhan’dan Malatya’ya sadece 25 dakikada gelebiliyorsak bu istikrarın göstergesidir. Eğer istikrar ve güven varsa ekonomik istikrar, terörle etkin mücadele, dış politikada güven olur. Eğer yeniden hedeflere ulaşmak istiyorsak güçlü bir iktidarın olması şarttır. Buradan şunu belirtmek istiyorum bütün siyasi partilerin teröre karşı ortak bir tavır takınmasını arzu ediyoruz. Asfalt plent tesisinin açılışında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Esenlik Genel Müdürümüz ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz’ dedi.

‘Asfalt üretim tesisi hizmet odaklı bir düşüncenin ürünüdür’

Kurulan tesisin ilimiz asfalt ihtiyacını asgariye indireceğini belirten Malatya Valisi Süleyman Kamçı; ‘Belediye hizmetlerinin en önemli ayağı altyapıdır. Bir yerleşim yerinde hayat standartlarını yüksek olarak tutacak unsurların başında altyapı gelmektedir. Altyapıların en önemlisi ise yol hizmetleridir. Asayişten güvenliğe, sağlıktan eğitime kadar halkımıza sunulan hizmetlerin hızlı güvenli ve kaliteli olmasında güzel yolların katkısı oldukça fazladır. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımız için birinci öncelik yoldur. Saatte 240 ton asfalt üretecek olan bu önemli tesisin ilimizin asfalt ihtiyacını asgariye indireceğine inanıyorum. Üretim kapasitesi yüksek tesiste mahallelerimizin asfalt problemi ortadan kalkacaktır. Kalıcı bir yatırım olarak telaki ettiğimiz asfalt üretim tesisimizin hizmet odaklı bir düşüncenin ürünü olduğunu ifade etmek istiyorum. Tesisi Malatya’mıza kazandıran başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere Esenlik Genel Müdürümüz Hulusi Boyraz, belediye ve şirket çalışanlarına ilimiz adına teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy