MTSO toplantı salonunda yapılan toplantıda Aralık ayının mizanın 23 milyon 512 bin 294 lira 7 kuruş olduğu ifade edilerek, oy birliğiyle kabul edildi.

BASINDA ÇIKAN İDDİALARA CEVAP
Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç konuya ilişkin olarak son TSO Meclis Toplantısı’nda soruşturma sürecine ilişkin meclis üyelerine bilgi verdi. Erkoç, şöyle dedi: 

“Bir konuyu sizinle çok zamanınızı almadan paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz; 2 yıl önce da Sekreter görevinde bulunan Erkan Gölgeli denen şahsın işine yönetim olarak oy birliği ile son verdik. O süreçte görevine son verdikten hemen sonra biz bakanlık müfettişi istedik. Belki detaylı bilmiyorsunuz diye anlatıyorum. Bakanlık müfettişini biz talep ettik. Sicil biliyorsunuz, bakanlığa bağlı bir kurum ve orada yapılan işlemlerde birinci derecede sicil müdürü sorumludur, ikinci derece sorumlu olan genel sekreterdir. Yönetimin ve yönetim kurulu başkanını bir dahli söz konusu değildir. Müfettişin yaptığı incelemeler sonucunda sicil müdürümüzün o günkü şartlar içerisinde iyi niyetle üyelerimize hizmet olsun anlayışı ile 5 TL, 10 TL gibi paraları almamış ve Müfettişte 5 bin TL zimmet çıkardı ve bu 5 bin TL zimmeti de arkadaşımız, sicil müdürümüz kendi cebinden ödedi. Daha sonra çıkan sekreter tarafından işe dönüş ile ilgili olarak bir mahkeme müracaatı oldu. İş Mahkemesi bunun müracaatını ret etti ve işe dönüşünü mahkeme kararı ile kesti. Arkasından sicil ile ilgili olarak mahkemeye şikâyette bulundu. Bizde Oda olarak o şahıs hakkında şikâyette bulunduk. Ne hikmetse anlamakta zorlandık, savcı 1,5 yıl sonra bu iki davayı birleştirerek dava açtı. Geçen ayda biz tekrar gittik ve savcı bey ile görüştük. İddia edilen hususları ben bilgilerinize sunmak istiyorum; iddiada 7 firmanın silindi deniliyor, 7 firmanın borcu silinmiştir deniliyor. 7 firmanın kaydının silinmesi söz konusu değil, borçlarının da silinmesi söz konusu değil, buna yönetim olarak da bizim yetkimiz yoktur. Bilgisayar kayıtlarımıza girerseniz bu 7 tane firmanın kayıtlı olduğunu ve borçlarının da durduğunu herkes görecektir. Bunu da mahkemeye delil olarak gördük.

HASAN HÜSEYİN ERKOÇ

Daha mahkeme başlamadı. Biz mahkemeye delillerimizi sunduk. Bu firmalarla ilgili olarak da bilgi vereyim, iddia edilen firmalar; Nergis İlhan, Konak Beton, Necdet Aksoy, Macar İnşaat, Çizgi Tekstil, Yeni Teknik Gıda, Alsan Alüminyum ve MTM Malatya. Bu firmaların halen alacak kayıtları mevcuttur. Eski genel sekreter 200 bin TL tazminat verildiğini iddia etmiştir, biz bir tek kuruş kendisine tazminat vermedik. Bu yalan ve iftiralardan dolayı kendisi hakkında hukuksal süreci başlatacağız.. Bizim anlımız açık, buranın kuruşunu her zaman kendi kuruşumuzdan daha değerli gördük ve tasarruf neticesinde TSO’ya yeni bir bina kazandırdık. Ben konuyu kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.”

kayısı

Editör: İbrahim Halil Aksoy