Milletvekili aday adaylarının da katıldığı ziyarette ilk konuşan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir, emek ve demokrasi mücadelesi veren bir sendika olduklarını belirterek “Biz ulaşım iş kolunda örgütlü bir sendikayız demir yolları, hava meydanları, limanlar bize bağlı. Bizim sendika amacımız faaliyetlerimiz diğer sendikalara göre biraz daha farklı, mücadeleyi ön plana çıkartan, emek ve demokrasiyi savunan, tabi ki öncelikle emeği ortaya koyan bir sendikayız” dedi.


CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, Malatya’nın taşımacılık anlamında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Özellikle 2015 yılında Sivas’a kadar gelen hızlı trenin Malatya’ya ulaşmamış olması ve önümüzdeki sürece ertelenmiş olması taşımacılık anlamında önemli eksikliklerimizden bir tanesidir” dedi.

Hem demiryolu hem de hem toplu taşımacılıkta ciddi bir gerilemenin söz konusu olduğunu savunan Kiraz, trambüs konusundaki eleştirilerini sürdürdü. Kiraz, “Gerçekten ne olduğu belli olmayan ve AK Parti’den de bir kısmın ciddi şekilde karşı çıktığı ve toplumun büyük bir kesiminin de ‘bu Malatya’nın ihtiyacını karşılamaz’ dediği bir trambüs belası Malatya’nın başına getirilmiştir. Geçende bir trambüs yandı ve bir kaza yaşandı, dolaysıyla da biz ‘yananbüs’ diye bir açıklama gerçekleştirdik. Ama olay sadece bir trambüsün yanması meselesi değil olay, şu anda Malatya trafiğine baktığımızda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor ulaşımda” şeklinde konuştu.

Trambüs ile ilgili yaptıkları açıklamanın ardından AK Parti’li yöneticilerin kendilerini topa tuttuğunu belirten Kiraz, “Çünkü övündükleri, belki de bir tek trambüs var Malatya’ya kazandırdık dedikleri. Onun da bu şekilde aksak ilerlemiş olması ya da Malatya’ya uygun bir yapının yerleşmemiş olması AKP açısından önemli olumsuzluklardan birisi. Çünkü Malatya AKP iktidarına ciddi manada destek verdi ve karşılığında hiçbir şey alamadı övündükleri trambüsün de ne hale geldiğini, Malatya'da gerçekten işlemez bir halde olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz” dedi.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır diyorlar, onlar da şimdi ev sahibini, Malatyalıları bastırmaya çalışıyorlar” diyen Kiraz, “Halbuki bizim defalarca uyarmamıza rağmen uyarılarımızı dikkate almadılar, ama biz hiç kimseye teslim olmadan Malatya’nın hakkı neyse onu savunmaya devam edeceğiz. Malatya’da doğruları savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy