Oy vermeye eşi ve oğlu ile birlikte gelen Kiraz’a (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu da eşlik etti. Oy verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kiraz, “Bizde birer yurttaş olarak eşim ve oğlumla birlikte oyumuzu kullandık, Milletvekili adayımız Erdem Bey de bize eşlik etti kendisine teşekkür ediyoruz, sonuçta bizde ona bir oy vermiş olduk” diye konuştu. 7 Haziran’dan bu güne kadar sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ifade eden Kiraz “Bu süreçte CHP olarak elimizden gelen bütün gayreti ve çabayı sarf ettik, mesajlarımızı seçmene iletmeye çalıştık.

Bu günde meyvelerini toplamayı umuyoruz ama önceliğimiz tabi ki seçimlerin Malatya ve Türkiye için hayırlı olması. Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın o sonuca mutlaka saygı duyacağımızı ifade etmek istiyoruz. Seçmen sandıkta bize nasıl bir mesaj verirse bizde o mesaj doğrultusunda planlarımızı yapacağız, eğer seçmen bize bir yönetim görevi verirse ülkenin daha iyi bir noktaya gelmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle oy kullanan ve vatandaşlık görevini yerine getiren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Oy kullanma esnasında İl Başkanı Enver Kiraz’a eşlik eden Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu 1 Kasım seçimlerinin ülke için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Kiraz, “İnşallah bu seçim sonuçlarına göre ülkedeki birlik ve beraberlik yeniden sağlanır.

İnşallah bizde iktidara geldiğimizde vatandaşlara verdiğimiz sözleri tutmaya muvaffak oluruz. Katılım yüksek, insanlar oy kullanmaya geliyorlar, demokratik haklarını kullanarak ülkenin yönetimde söz sahibi oluyorlar, inşallah seçimin sonucu hem Malatya’mıza hem de ülkemize hayırlı, uğurlu olur” diye konuştu. 

Editör: İbrahim Halil Aksoy