Malatya Belediyesi eski meydanında toplanan belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve AK Partililer, açılan hesaba bağışta bulunmadan önce basın açıklaması yaptılar.
Şevval Er (1) isimli kız çocuğuna takılan paralar ile Ramazan Bayramı’nda yakınlarının verdiği harçlıkların biriktirildiği kumbaradaki paralar da bu programda ilgili hesaba yatırıldı.
Anne ve babası ile program alanına gelen en küçük bağışçı Şevval’ın şaşkın bakışları dikkat çekti.
Burada basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti il başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından Av. Ali Bakan, Gazeteci Yazar Kemal Deniz ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı giderlerinde kullanılmak için açılan bağış hesabıyla ilgili görüşlerini dile getirip, 10 Ağustos’ta Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi konusundaki düşüncelerini dile getirdiler.
Konuşmalardan sonra Ziraat Bankası Şubesi’ne topluca gidilerek, ilgili hesaba bağışta bulunuldu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy