Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Büyükşehir Kültür A.Ş, Fırat Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Esenlik Şirketi, Pütürge, Darende ve Arapgir ilçe belediyeleri ile kentteki turizm sektörü temsilcilerinin destekleri ile EMİTT Fuarında açılan Malatya Standı ilk günde yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

İstanbul’da yaşayan Malatyalı işadamlarının yalnız bırakmadığı Malatya Standı’nı İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte çok sayıda ilin vali ve belediye başkanları da ziyaret ettiler. Malatya Standı ziyaretçi konuklarına kayısı hediye edildi.

Malatya Standını ziyaret eden isimler arasında yer alan Afşin Belediye Başkanı Fatih Güven, “Hemşeri  olarak gerçekten geldim. Malatya’da 20 yılım geçti. Tüm dostlarım orada. Malatya şehrine emek verdik. Edindiğim tecrübelerimi Afşin için kullanacağım. Malatya ile gurur duyuyorum ve Malatya’yı çok seviyorum” dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Bugün Malatya’nın standını çok daha farklı gördüm. Geçen sene çok daha farklı bir konsepteydi. Çok güzel olmuş, estetik olmuş. Emeği geçen sayın valimize, büyükşehir belediye başkanımıza, Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Kültür A.Ş.’ye herkese çok teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum. Malatya zaten bir marka şehir. Dolayısıyla bugünkü sunumu ile hem vakur, hem kendinden emin, hem de bir o kadar mütevazi bir hazırlık yapmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Uluslararası bir fuarda Malatya’nın tanıtımını yapmaya çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, “yaklaşık 70 ülkeden ve bütün illerimizden bir katılım var. Malatya’nın kültür yapısını anlatmaya ve turizmine katkı sunmaya çalışıyoruz. Ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz. İstanbul’da yaşayan bütün Malatyalıları standımıza davet ediyorum. Bu fuar  dolaylıda olsa Malatya’nın ekonomisine katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay ise, “Malatya’yı en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Malatya’nın kültürünü, tarihini, sosyal ve ekonomik durumunu tanıtmaya çalışıyoruz. Malatya’nın olmazsa olmazı olan kayısını da misafirlerimize ikram ediyoruz.  Hep birlikte ilimiz için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İstanbul’daki Malatyalı işadamları bizi yalnız bırakmadılar. Sayın Valimiz Vasip Şahin ve diğer valilerimiz ve belediye başkanlarımız Malatya’yı yalnız bırakmadılar. Olması gereken bütün çalışmaları yapıyoruz. Amacımız Malatya turizmini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmaktır” ifadelerini kaydetti.

Bu arada, 24 Ocak Cumartesi günü saat 12.00 ile 14.00 arasında özel Malatya günü düzenlenecek ve yaklaşık 3 bin kişilik ikramda bulunulacak. İstanbul’daki Malatyalıların yoğun bir katılımı bekleniyor.

Editör: İbrahim Halil Aksoy