Devlet Su İşleri'den (DSİ) gelen kalabalık bir heyet tarafından ilçe ziyaret edildi. Arapgir Bolpınar Göleti'nin konuşulduğu gündemde, göleti faaliyete geçirebilmek için neler yapılabileceği görüşüldü.


Gelen misafir heyette Ankara DSİ Genel Müdürlüğü'nden Islah ve Göletler Şube Müdürü Seçkin Aydın, İnşaat Mühendisi Koray Cihan, Jeoloji Mühendisleri Yalçın Şentürk ve Yakup Erkişi, İnşaat Mühendisi Fatih Yıldız, Elazığ Bölge Müdürlüğü'nden Jeoloji Mühendisleri Ahmet Yavuz, Kemal Canpolat, Erdoğan Yüce ile Malatya Şube Müdürlüğü'nden Şube Müdürü Y. Kenan Karabulut, Jeoloji Mühendisi Erkan Temizsu bulunurken, heyeti Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve AK Parti Arapgir İlçe Başkanı Mehmet Tümer karşıladı.


Heyet ilk olarak Belediye Başkanı Cömertoğlu'nu makamında ziyaret etti, burada Cömertoğlu ekibe Arapgir'in doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi özelliklerinden bahsetti. Cömertoğlu Arapgir'de yaşanan su sıkıntısının en büyük nedenlerinden olan kuraklığın yanı sıra, sulama suyu sıkıntısının da bu konuda etkili olduğundan bahsetti. Cömertoğlu, ilçe merkezinde bulunan sebze ve meyve bahçelerinin, bağların sulanması için yetersiz kalan şehir sulama suyuna, kuraklığın da eklenmesi, vatandaşların içme şebeke suyunu tarım arazilerinde kullanmaya başlamasına neden olduğunu ve bunun da şehirde mevcut olan içme suyu sıkıntısının iyice artmasına neden olduğunu da sözlerine ekledi.


Başkan Cömertoğlu, Yapımına 1999 yılında başlanıp 2008'de tamamlanan Bolpınar Göleti'nin, şehir sulama kanallarına adapte edilememesi nedeniyle yıllarca kullanılamadığını belirtti. Ayrıca gölete dolan suların belli bir kota ulaştıktan sonra gölette bulunan delik ya da çatlaklardan sızması ya da emilim olması nedeniyle suyun kısa sürede azaldığını aktardı.


Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu rehberliğinde belediyeden ayrılan heyet, Bolpınar Göleti'ne gelerek burada incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda mebren ve üzerine beton kaplama yöntemleri uygulanarak mevcut barajda bulunan sızıntıların önlenmesinin sağlanması, ayrıca gölet gövdesinin 5 metre daha yükseltilerek su toplama kapasitesinin arttırılması için proje hazırlığına girilebileceği yetkililer tarafından açıklandı. Yapılacak bu çalışmalarla birlikte Berenge ve Hocaali mahallelerinin de göletteki sulama suyundan istifade edebilmesi için bin 200 metrelik taşıyıcı boru sisteminin döşenmesiyle sağlanmış olabilecek. Yine bu proje içerisine dahil edilen çalışmalar içerisinde Bolpınar Göleti çevre güvenlik telinin çekilerek oluşturulacak güvenli alanın yanı sıra, burada mesire alanı olabilecek oturma ve gezinti alanlarının oluşturulup şehirde yaşayanlar için nefes alınacak güzel bir mekan yapılaması da gündeme getirildi.


Heyet daha sonra Başkan Cömertoğlu tarafından verilen öğle yemeğinde, İlçenin yeni atanan Kaymakamı Tekin Erdemir ile bir araya geldi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy