Cemal Canpolat'ın açıklaması öncesi 25 ilçe başkanı adına konuşan Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan; yaptığı açıklamada İl Başkanlığı için CHP Genel Başkan'ın yetkiyi ilçe başkanlarına devrettiği ve 25 ilçe başkanı bir araya gelerek Cemal Canpolat'ı desteklediklerini açıkladı.

25 İlçe başkanı'nın destek açıklamasından sonra İl Başkan adayı Cemal Canpolat pm üyeleri  ve çok sayıda partilinin de katılımıyla basın açıklamasını gerçekleştirdi.

CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat'ın İl Başkanlığı için yaptığı basın açıklaması şöyle:
Sevgili dava arkadaşlarım, 
CHP örgütünün çok değerli cefakar emekçileri, İlçe başkanlarım, il ve ilçe yöneticilerim,
Değerli basın mensubu arkadaşlarım,
Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu bu sıkıntılı dönemde, Cumhuriyet’in kurucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi, iç ve dış siyasetteki gelişmelere elbette ilgisiz değildir.
Ülkeyi ve bölgeyi kana bulayan; hukuku ve adaleti keyfileştirirken, yoksulu daha yoksullaştırıp kendi zenginlerini yaratan AKP rejimine karşı güçlü bir mücadele gerekiyor. 
CHP, bir yandan AKP gericiliğiyle mücadele ederken; diğer yandan ülkemizin toplumsal barış ve refahı için çözüm önerilerini dile getiriyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapıyorlar.
Ancak bu yeterli değildir…
CHP, sadece genel merkezin çabalarıyla yetinemez. Bu mücadele örgütün tüm kademeleriyle yürütülmelidir. Ancak bu şekilde iktidar olabiliriz. 
Bu bağlamda CHP İstanbul örgütünün, daha inançlı, daha diri, daha güçlü, daha heyecanlı bir yapıya kavuşması şarttır.Partimizi iktidar yapabilmek için örgütün bir bütün olarak ayağa kalkması kaçınılmazdır. 
Özgür birey, örgütlü toplum, temelinde “önce insan” ve “önce emek” diyerek, bu sinerjiyi yaratmamız mümkündür. Bunu hayata geçirebilecek yetenekte kadrolarımız vardır. Buna bütün samimiyetimle inanıyorum. 
Halkın iktidarını kurmak, İstanbul’u yeniden CHP’nin kalesi yapmak, iktidar ateşini İstanbul’dan yakmak için arkadaşlarımın desteğiyle il başkanlığına talibim. Bu onurlu görev için örgütümüzden yetki istiyor ve kendimi partili arkadaşlarıma emanet ediyorum!
YAPABİLİRİZ, BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ…
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın haklı mücadelemiz.
Saygılarımla…      

kozmopolitik.com

                 

Editör: İbrahim Halil Aksoy