Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar’ın yurt dışına gitmesinden dolayı Ağrı Vali Yardımcısı iken Kaymakam Mehmet Soğukpınar’ın yerine gelen Murat Irgatoğlu, 6 ay görev yaptığı Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde gözyaşlarıyla uğurlandı.
Kısa zamanda halkın sempatisini kazanan bugüne kadar düşünülmemiş Doğanşehir’in çehresini değiştirecek projeler geliştiren ve kendisine bağlı bir gönüllü proje ofisi kurarak, gece gündüz demeden çalışan, sanki önceden Doğanşehir doğumluymuş gibi halkla kaynaşan, yeri geldiğinde öğrencilerle birlikte eline süpürge alarak temizlik yapan, fırçayı alarak okul boyayan, köylerdeki ve mahallelerdeki tüm sorunlara gece gündüz demeden koşan Kaymakam için, Erkenek Gücük Mahallesi’ndeki vatandaşlar, “Bizim başımıza gelen bu felaketten sonra bir kere kaymakamlığa gidemedik, bir ihtiyacımızı bildiremedik, çünkü neredeyse kaymakam burada yatıyor diyebiliriz. Allah ondan razı olsun. İlk kez Doğanşehir, süper bir kaymakam gördü. Kısa zamanda tanıştık ama yıllardır tanışıyor gibiyiz. Gitmesine çok üzülüyoruz” dediler.


Kaymakam Irgatoğlu onuruna, Doğanşehir Belediyesine ait Beypınarı Tesisleri’nde, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük tarafından veda yemeği verildi. Yemeğe daire amirleri müdürler katıldı. Daha sonra Kaymakamlık önünde vedalaşma yapıldı. Vedalaşma sırsında duygulu anlar yaşandı. Irgatoğlu, ilçeden gözyaşlarıyla ayrıldı. Irgatoğlu, “İnşallah tekrar Doğanşehir’e geleceğim” dedi.
Kaymakam Irgatoğlu, yeni kararname ile Kırıkkale Karakeçeli’ye kaymakam olarak atandı. Uğurlama törenine Doğanşehir’deki tüm daire amirler, memurlar ve Kitabımla Bir Saat Muhabbet Projesi’ne katılan öğrenciler katıldı. Öğrenciler Irgatoğlu’na çiçek verirken, kaymakama yazdıkları mektupları da elden teslim ettiler. Öğrenciler adına konuşan Berat Sabancı, eğitime verdiği katkılarından dolayı Murat Irgatoğlu’na teşekkür etti. Kaymakam Irgatoğlu, rozetini çıkarıp Berat Sabancı’ya takarak, “İleride vatanına milletine faydalı olmanı istiyorum” diye konuştu.
Doğanşehir’den ayrılan Irgatoğlu’na, Belediye Başkanı Vahap Küçük, eşlik etti. Kaymakam Irgatoğlu, 15 Ağustos’ta Ankara’da düğünü olacağını ve Doğanşehir halkını düğününe davet etti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy