Geçen yıl Mart ayında Yalova Valisi Selim Cebiroğlu bir okul ziyareti sırasında öğretmenHalil Serkan Öz'ün kıyafetini eleştirdi. Bu durum üzerine bir hafta sonra protesto yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sırasında Öz kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Vali Cebiroğlu sosyal medyada hedef haline geldi. Ünlü komedyen Cem Yılmaz da vali hakkında tweet attı.Cebiroğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle komedyen Cem Yılmaz hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na hakaretten Cem Yılmaz hakkında 2 yıl hapis istemi 

 

ELEŞTİRİ HAKKIMI KULLANDIM

 

Cem Yılmaz savunmasında, "Halil Serkan Öz'ün vali tarafından azarlanması sonrasında trajik ölümünü birçok gazete ve televizyon kanalından öğrendim. Yalnızca bir sanatçı olarak değil ülkenin sade bir vatandaşı olarak dahi bu olaydan etkilenmem normaldir. Twitleri bundan dolayı attım, hakaret kastım yoktur, eleştiri hakkımı kullandım" dedi. Davanın ilk duruşması 11 Nisan tarihinde görülecek.

 

Yılmaz'ın twitleri şöyle:

 

"Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak, yazık oldu gitti öğretmencik, Daha büyük mevkilere gelesin Vali Bey"

 

"Ne kadar demode kötü adam film karakteri varsa bizde galiba. Bunları bu haliyle yaziim desen, abartmiyim der, vazgeçersin"

 

"Kalpsize mevki vermeyeceksin.Ehliyet gibi kalp sorucan önce. Saçın?O Sakal? Anarşik!! diyen adama taç takarsan. Üzülürsün finalde işte. Ah"

 

"Sen niye mesaide bali çekiyorsun diye soran olmayınca tabi o da coşmuş. Bakmış gücü yetiyo yüklenmiş. O da bi kurban neticede. Öğrenememiş."
Editör: İbrahim Halil Aksoy