AK Parti Milletvekili adayı Nurettin Yaşar ve iş adamı arkadaşları ile Darende’ye gelen Mustafa Erdoğan, tarihi ve manevi atmosferi ile her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği mekanları gezdi. Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’in de eşlik ettiği Erdoğan, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le bir süre görüştü. Çalışmalar hakkında bilgi alan Erdoğan, örnek hizmetler gerçekleştiren bir sivil toplum kuruluşu olarak gördüğü vakfı ve yöneticilerini kutladı.

Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu ve Kudret Havuzu gibi tarihi ve turistik mekanları gezen Erdoğan, “Darende'de gördüğüm güzelliklerden oldukça etkilendim. Manevi atmosferi, çevre düzenlemeleri, restorasyon çalışmaları ve temizliği ile Somuncu Baba Külliyesi’nin herkesin görmesi gereken bir yer olduğuna inanıyorum. Osman Hulusi Efendi’nin, manevi kimliğinin yanı sıra kazandırdığı hizmetlerle geleceğe bakış açısından önemli bir vizyona sahip olduğunu gördük. Bugün de her türlü takdire şayan bir anlayışla hizmetler mükemmel bir uyumla sürdürülüyor” diye konuştu.

Başkan Eser de, proje ve çalışmaları hakkında Erdoğan’a bilgi vererek, “Darende’mizi daha yaşanılabilir bir yer yapmak için çaba sarf ediyoruz. Projelerimizin bazılarının hazırlıkları tamamlandı ve ihale aşamasına geldi. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın Darende’ye özel bir ilgi ve sevgisi var, onların da desteğiyle burada güzellikleri inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Darende ziyaretinde programının dışına çıkarak 4 saat Somuncu Baba Külliyesi ve civarında vakit geçirdi. ‘Darende Malatya’ya sığmayacak kadar büyük’ diyerek ilçemize olan bakış açısını da ifade etti. Bu bizler için bir onurdur” şeklinde konuştu.

Eser’e görevinde başarılar dileyen Erdoğan, Darende’nin doktor bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor olmasının ilçenin ufkunu daha da açacağına inandığını ve turizm başta olmak üzere ilçenin gelişmeye müsait bir yapısı olduğunu kaydetti.

Hamidettin Ateş, Erdoğan’a Hulusi Efendi’nin divanından ve vakıf yayınlarından hediye etti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy