CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişimin ardından Taksim’de düzenlenen ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun okuduğu 10 maddelik ‘Taksim Manifestosu’na destek toplamak için ‘Taksim Manifestosunu Onaylıyorum’ adlı imza kampanyası başlattı.
Soykan Parkı önünde başlatılan ve 2 gün sürecek olan kampanya hakkında bilgiler veren CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “15 Temmuz günü demokrasimize kastetmek isteyen hainler darbe girişiminde bulundular. Biz bunları lanetliyoruz. TSK’nın sahibi olduğu silahları yurttaşlarımıza ve yüce Meclis'ine karşı kullandılar. Yurtsever askerler ve vatandaşlar hainlere karşı gövdelerini siper ettiler ve demokrasiye sahip çıkmak için tankların önüne yattılar. Ben bir kez daha darbecilerin kurşunlarına hedef olarak şehit olan kahraman askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 maddelik ‘Taksim Manifestosu’nu Yenikapıda da okuduğunu hatırlatan Tuncer, “Biz bu gün başlattığımız kampanya ile parlamenter demokrasimize sahip çıkmak için 10 maddelik taksim manifestosunu imzaya açıyoruz. Demokrasimiz için tanklara ve kurşunlara karşı göğsünü siper eden halkımızın aynı duyarlılıkla kampanyamıza da destek vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Kampanyanın ‘Taksim Manifestosu’nu halka onaylatmak amacı taşıdığını belirten CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, vatandaşlardan kampanyaya destek vermelerini istedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy