CHP’nin Malatya Milletvekili adaylarının tanıtımı için Emeksiz Caddesi üst kavşağı ile Hasanbey Caddesi arasında  miting düzenlendi.

Mitingde ilk olarak CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz bir konuşma yaptı.  Kiraz konuşmasında  mitinge gösterilen katılım dolayısıyla gelenlere teşekkür etti. Kiraz, “  Birileri artık gidici. Bunlara ‘bay bay’ yapalım mı. Tamam’mı.  Bir gün , bir sabah kalktık ki. 16 yıldır ülkeyi yönetenler, ‘ Biz artık bu ülkeyi yönetemiyoruz’, ‘Ekonomi bitti’, ‘ Yeni  bir seçim yapalım’,  ‘Yeni Milletvekillerini, yeni yöneticilerini seçsin’ dediler.  Biz ne dedik, ‘Tamam, Tamam’ dedik.  Arkadaşlar,  hep birlikte, kol kola gireceğiz, birleşe birleşe  kazanacağız” dedi.

Kiraz’ın konuşmasının ardından, CHP’nin 24 Haziran’da yapılacak milletvekili seçiminde  Malatya’dan aday olanlar, Veli Ağbaba, Hulisi Porgalı, Soner Gökçe, Berna Karadaş, Emin Dönmez ve  Mahmut Akbıyık tek tek anons edilerek sahneye çağrıldılar. Tüm adaylarda birer konuşma yaptılar ve seçimlerde en iyi sonucu almak için tüm partililerin üzerlerine düşeni yapmaları isteğinde bulundular.

Mitingde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 16 yıldır  Türkiye’yi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi  iktidarını eleştirerek, “  Türkiye’nin, huzuru ve barışı için  yola çıktık. Türkiye artık ekonomik krizle karşı karşıya. Türkiye artık doğru yönetmiyorlar. Doların 5 TL’ye yükselmesinin bir tek sebebi var, OHAL’dir. İktidara geldiğimizde OHAL’i  kaldıracağız, dolarda inecek,  Euro’da inecek, işsizlikte inecek.  Türkiye’deki bütün hukuksuzlukların kaynağı OHAL’dir. “ dedi.

Ağbaba, 2015’de olduğu gibi yine birilerinin  ‘Baraj’ sorunu var denilerek  başka partiye verelim de onlarda barajı geçsinler gibi söylemler olduğunu belirterek, “Hepinizden ricam,  demokrasiyi savunanlar, özgürlüğü savunanlar, kadın-erkek eşitliğini savunanlar, herkesten ricamız,  oylarınızı bölmeyin, böldürmeyin” dedi.

Konuşmanın ardından, miting Leman Sam’ın konseri ile sona erdi.

veliagbaba.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy