CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Burhan Şenatalar ile il başkanı Enver Kiraz, MTSO ziyarette bilgi alış verişinde bulundu.


MTSO’nun bazı yönetim kurulu ve meclis üyelerinin de yer aldığı ziyarete konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya sanayisi hakkında bilgi aktardı. Başkan Erkoç, son zamanlarda üretilen ürünlerde çeşitliliğin arttığını belirterek, “Önümüzdeki süreçte sektörel üretim çeşitliliği daha da artacak. Dolayısıyla yeni yatırımcıların daha çok gelecektir” ifadelerini kullandı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar ise, “Türkiye, Dünyada ciddi rekabet gücüne sahip bir ülke. Potansiyelimiz doğal kaynaklar ve insan gücümüz bakımından, girişimci, kalifiye işçi ve mühendislerimiz açısından iyi ülkeyiz. Ancak ülke içinde rasyonel değerlendirmeyle ihtiyacımız var” diyerek, hukuk düzeninin son yıllarda oldukça sarsıntı geçirdiğini belirtti. Şenatalar, “Hukukun olmadığı bir yerde ekonomik gelişme de olmaz. Kurumsal ve hukuki yapı çok önemlidir” şeklinde konuştu.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de, “Ekonomik, ve siyasi bağımsızlık ancak hukukun olduğu yerde devam ettirilebilir” dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy