üyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın başkanlığında gerçekleştirilen Meclis Toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Meclis toplantısının açılışında, önceki gün vefat eden belediye eski personeli ve eski meclis üyesi Ahmet Ergül de anıldı.


Gündem dışı verilen maddelerin gündeme eklenmesinin ardından Meclis gündemine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Yazıhan Belediyesi’nin 2014 mali yılı ek bütçe talebi ile ilgili komisyon raporu görüşülerek kabul edildi. Yine Büyükşehir sınırları içinde yer alan mezarlıklar ve mezarlık hizmetleri de Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri başta olmak üzere ilçe belediyelerine devredildi.


Meclis, toplu taşıma ücret tarifelerinde de değişiklik yapılmasına karar verdi. Değişiklikle tam kart 1,50 TL’den 1,75 TL’ye, indirimli kart 1,20 TL’den 1,40 TL’ye, öğrenci-emekli kartı 1,00 TL’den 1,10’TL’ye, 2 binişlik kart 3,50 TL’den 4,00 TL’ye, 4 binişlik kart 7,00 TL’den 8,00 TL’ye, 6 binişlik kart 10,50 TL’den 12,00 TL’ye, 10 binişlik kart ise 16,00 TL’den 20,00 TL’ye çıkarıldı.


Meclis toplantısında ayrıca Hukuk İhtisas Komisyonu’nun üye seçimi de yapıldı. Yapılan seçimlerde Hukuk İhtisas Komisyonu’na; Ramazan Acar, Şefik Şengül, Durmuş Doğan, Hasan Göğüs, Aziz Görgeç, Günnur Tabel seçildiler.


Toplantıda Doğanşehir ile Yazıhan Belediyesi’ne 1/5000 ölçekli nazım imar planı yapma izni verilirken, Mania Planı ile ilgili komisyon raporu da bir sonraki toplantıya ertelendi. Büyükşehir Meclisi, Yaka Mahallesi sınırları içinde bulunan, belediye hizmet alanlarından itfaiye teşkilatı için yer temin edilmesi konusunda komisyon kararını da görüşerek kabul etti.


Büyükşehir Belediyesi Meclisi, merkezdeki park ve yeşil alanların sorumluluğunun hangi belediyede olduğunu da belirledi. Malatya merkezdeki park ve yeşil alanların sorumluluğu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun ortak raporu doğrultusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri arasında paylaştırıldı.


Alınan kararla, Horata, Dede Korkut, Sümer, Değirmen Sokak, Mişmiş, Cevherizade, Emlekliler, Vilayet, Kernek, Yeni Camii, Hürriyet, Yumurcak, Orduzu Tabiat ve Kanalboyu parkları Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda kalırken, Battalgazi Belediyesi’nde 45, Yeşilyurt Belediyesi’nde ise 85 park ve yeşil alanın sorumluluğu kaldı.


Meclis gündeminde bulunan bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edilirken, Kültür Sanat Etkinlikleri ve Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. sermaye artırımından dolayı belediye hissesine tekabül eden 2 milyon TL’nin şirkete ödenmesi de görüşülerek kabul edildi.


Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci oturumunun 15 Temmuz Salı günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy