Malatya’nın Kuluncak İlçesine yapılması planlanan paletleme ve zenginleştirme tesisi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yapılacak olan tesisin bölgede binlerce kişiye istihdam sağlayacağını belirterek, Kuluncak’ın kör talihinin değişeceğini ifade etti.


Yer altı kaynaklarının ülkelerin kalkınmasında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Tüfenkci, “Hekimhan ve Kuluncak İlçelerimiz ülkemizde yer altı kaynaklarının bulunduğu önemli ilçelerdendir. Hem Kuluncak hem Hekimhan ilçeleri ve çevreleri özellikle demir ve krom madenleri yönünden önemli bir yatağa sahiptir. Bu ilçelerimizdeki maden ocaklarının işletilmesi noktasında özellikle AK Parti iktidarı döneminde iki ilçemizde ciddi anlamda yatırım almaya başladı. Son yapılacak paletleme ve cevherlerin zenginleştirmesi tesisi ile beraber Kuluncak Sofular ve Hekimhan’da işsizliğin bitmesi noktasında ciddi bir çalışmayı başlatmış olacağız. Bu konuda bizler de milletvekilleri olarak elimizden geleni çabayı gösterip bu tesisi Malatya’mıza ve bu bölgeye kazandıracağız” diye konuştu.


Tesisin proje ihalesinin Ekim ayında yapılacağını dile getiren Tüfenkci, “Ekim ayından itibaren bu alanlar maden yatırımcılarına açık hale getirilecektir ve daha sonra tesisler kurulma aşamasına geçilecek, burada işlenen madenler hem yurt içine hem de yurt dışına pazarlanacaktır” dedi.
Kuluncak İlçesinde sondaj çalışmaları sırasında sıcak su kaynaklarının da bulunduğunu söyleyen Tüfenkci, “Bu sıcak su Kuluncak için ayrı bir önem arz etmektedir. Çünkü bu sıcak su çıktığı takdirde orada belediyemizin öncülüğünde hem termal yatımlar hem de seracılık anlamında faaliyetler yürütülecek, bu da Kuluncak’ın ekonomisine bir katkı sunacak ve Kuluncak’ın kör talihini değiştirmiş olacak. Ayrıca Kuluncak Hekimhan arası yapılacak olan yolun proje ihaleleri de bitti ve dolayısıyla o yolunda tamamlanması ile beraber oranın halkı daha yüksek bir yaşam standardını yakalamış olacak” ifadelerini kullandı.


Konuşmasında seçim sürecini de değerlendiren Tüfenkci, “Türkiye inşallah 1 Kasımda yapılacak seçimlerle beraber yeniden istikrarı yakalar ve yeniden kalkınma hamlelerini başlatır. Geçen 70 günlük sürede Dolar’ın ve Euro’nun yükselmesi ve yatımların azalmasının tek nedeni vatandaşın önünü görememesidir. Hükümet kurma görüşmeleri sırasında CHP ve MHP’nin anlaşılmaz inatları Türkiye’nin sorunlarını çözme noktasında irade sergileyen tek partinin AK Parti olduğunu bir kez daha gösterdi. İnşallah milletimiz bunu iyi değerlendirerek 1 Kasım seçimlerinde oy kullanır” şeklinde konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy