Beren, onu bugünlere taşıyan yarışmaya katılmasını bugün artık hayatta olmayan sevgilisi Efe'ye borçlu. Bir gün birlikte film izlerken Efe'nin kulağına fısıldadığı 'pişman olacaksın Beren' sözleri Saat'i milyonlarca kişiyi ekran başına toplayan dizilerin yıldızı haline getirdi. 

O dönemde lise öğrencisi olan ve üniversitede okumak istemeyen Saat, daha sonra trafik kazasında can veren Efe adlı sevgilisiyle “Okul”u izlemeye gitmiş. Saat, devamını şöyle anlatıyor: “Nehir Erdoğan’ın oynadığı karakter işletme okumak zorunda, ama o şarkı söylemek istiyor. Ve Burak, ona âşık, ona şarkılar yapan bir erkeği oynuyor. Diyor ki, ‘Masanın başında oturduğun her gün için pişman olacaksın.’ Efe de kulağıma eğildi, ‘Sen de pişman olacaksın’ dedi. Efe bana o cümleyi söyledikten birkaç gün sonra ‘Türkiye’nin Yıldızları’ yarışmasına katıldım.” 

Saat sevgilisiyle ilgili olarak: 'Kazadan 4 saat önce beni eve bırakmıştı. Biraz rahatsızdım, hemen uyudum. Kardeşi arayıp kaza olduğunu söyledi ama bana öldüğünü söylemedi. Hastaneye gittiğimde onun öldüğünü öğrendim. Efe benim hayatımı değiştirdi, sonra da gitti' diye konuşmuştu. 

Editör: İbrahim Halil Aksoy