osyal medyada sesini duyurmaya çalışan binlerce genç bedelli askerlik için son gün 14 Ekim'i gösteriyor. Peki Bedelli askerlik ne zaman çıkacak ? Şartları neler olacak ? AK Parti Bedelli Askerlik için nasıl bir çalışma yürütüyor.

Rotahaber Özel

Bedelli Askerlik için aylardır haber bekleyenler bu haberle sorularına yanıt bulacaklar ! Askerlik görevine çeşitli sebepleriyle yapmak isteyemeyen ve bedellini ödemeye razı olan binlerce genç Bedelli askerlik için merakla hükümet tarafından gelecek haberi bekliyorlar.

AK Parti ise gündemin bu yönde olmasını henüz istemiyor. Sebep olarak ise iddialara göre erken seçim zamanında çıkarılması böylelikle yaklaşık 800 bin ile 1 milyon arasında genci ilgilendiren bu durumu seçim öncesince koz olarak kullanılması olarak görülüyor.

Bedelli Askerlik için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan ilk dosya olduğu herkes tarafından biliniyor. Yasa 14 Ekim günü Meclis'te görüşülecek. Lakin erken seçim kararı Nisan- Mayıs aylarında gerçekleşirse Aralık ayından sonra Meclis çalışmayacak. Çıkması için bekleyenler ise bu haber sonrası önce yıkılacak. Yeni hükümet kurulmaya çalışırken ise AK Parti tarafından seçim propagandası olarak kullanılacak.

YAŞ 25 FİYAT 15

Bedelli Askerlik adı altında toplanan binlerce genç fiyatı 15 yaşı ise 25 olarak belirlenmesi için ısrarlarına devam etmekte. Bunun TSK  ve AK Parti tarafından sıcak bakıldığı. Önceki bedelli askerlikte olduğu gibi yaşın ve fiyatın yüksek tutulmayacağı kesin olarak öngürülüyor.

Bedelli askerlik bekleyenler buna göre ; 14 Ekim'den sonra hayatlarına yön verecekler. Bedelli Askerlik çıktı haberini bu yıl sonuna kadar alamazsak seçim sonuçlarına göre hareket edileceği kesin. Şayet AK Parti 14 Ekim'de Meclis'te kabul etse bile yasanın çıkması 1 yıl sarkacağı tahmin ediliyor.

Rotahaber Özel

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy