Bedelli askerlikle ilgili açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Vatani görevin ifasında bir sıkıntı doğmaması hem güvenlik şartlarının göz önüne alınması aynı zamanda bu birikmiş sayıları artık yüz binleri bulan verimli askerlik yapma çağını geçmiş vatandaşlarımıza çözüm bulunması noktasında değerlendirmelerimiz sürecek" açıklamasında bulundu. 

'SON KARAR BAŞBAKAN'IN'

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise bedelli askerlikle ilgili olarak "Genelkurmay'dan görüşleri aldık, son kararı Başbakan verecek" demişti.

SURİYE'DEKİ PROBLEM SADECE ASKERİ VE TERÖR DEĞİL" 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD'le mücadelede yeni bir Suriye stratejisi gözden geçirdiği haberlerine ilişkin de konuştu. 

Suriye'deki problemin sadece askeri ve terör problemi olmadığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Yarın Obama ile görüştüğümüzde bu konuları ele alırız. Doğru yaklaşımı yansıtıyor. Biz entegre strateji tavsiye ettik. Suriye’deki problem sadece askeri problem, terör problemi değildir. Suriye’de kapsamlı bir çözüm bulunmalı. Sadece Kobani'ye bakıp oraya çözüm bulalım şeklindeki görüş doğru değildir. Eğer Esad rejimi halkına bu baskıları yapmamış olsa orada bu belirsizlik ortamı oluşmayacaktı" dedi.

RADİKAL

Editör: İbrahim Halil Aksoy