Milletvekili Çalık, Malatya’nın hem sulama, hem de şehir prestiji açısında önemli bir sosyal donatı alanına kavuşacağını belirtti. Çalık, “Beylerderesi Göleti, uzun bir süreden beri gündemimizde bunuyordu. Ancak konunun teknik olarak incelenmesi ve projelendirilmesi sonuçlandı ve yapım ihalesi de gerçekleştirildi. Beylerderesi Göleti İhalesi Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilmiştir. İhaleye 31 firma katılmış ve firmaların dosyaları ve teklifleri incelenmektedir” dedi.


“GÖLET BARAJ TİPİ ŞEKLİNDE YAPILACAK”
Çalık, Beylerderesi Göleti ana gövdesinin DSİ tarafından yapılan projeye göre, Beylerderesi Viyadükü ayakları ile Beylerderesi Köprüsü’nün arasında yapılacağını ve göl alanının Çırmıhtı merkezi yönüne verileceğini kaydetti. Çalık, “Göletimiz talvegden yüksekliği 31.75 metre, temelden yüksekliği 38 bin 75 metre, kret uzunluğu 249,00 metre, silindirle sıkıştırılmış beton baraj tipindedir” diye konuştu.


“SULAMA SUYU SORUNU ÇÖZÜLECEK”
İnşaatının 2016 yılında başlatılacak Beylerderesi Göleti inşaatının 2017’de tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Çalık, “Beylerderesi Göleti hem sulama amaçlı bir proje, hem de şehrimiz için prestij bir proje olacaktır. Beylerderesi Göletimiz ile Sütlüce, Alişar, Kemerköprü, Hatunsuyu ve Dilek bölgemiz ile Eskimalatya’nın önemli bir bölümünün sulama suyu sorununu tamamen çözülmüş olacaktır. Bu projenin hayata geçirilmesinde büyük emek ve destekleri bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na, AK Parti Malatya milletvekillerimize, DSİ Genel Müdürlüğüne ve DSİ Bölge Müdürlüğü’ne, AK Parti İl teşkilatıma teşekkür ediyorum. Projemiz, bizleri her dönem destekleyerek yalnız bırakmayan Malatyalı hemşehrilerime hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Bu arada Çalık, Beylerderesi Göleti ile ilgili olarak proje fotoğraflarını da ilk kez kamuoyu ile paylaştı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy