CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer yaptığı açıklamada "Malatya belediyesinin kadınlara ayrı pembe trambüs uygulamasından vazgeçmeyeceği anlaşılmaktadır .Malatya'lı Çağdaş ve cumhuriyetçi kadınlar olarak Bu uygulamanın kadınlara ayrımcılığı arttıracağını düşünüyoruz. Bu uygulama kadınları özgür ve eşit yurttaş olarak görmeyen kafaların ürünüdür. Bu uygulamayla pembe Trambüs 'e binmeyen kadınların Yobaz kafalarca rahatsız edileceği Gün gibi aşikardır.İranda kadınlar molla rejimine direnip özgürlüklerini arttırmaya çalışırken, Şeriatla yönetilen Arabistan'da kadınlar otomobil kullanma hakkına kavuşmak için mücadele verirken kadınları aşağılayan bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Bizler kadın erkek eşitliğine inanıyoruz.

Bizler kendimizden eminiz,ayrımcılık yapılsın istemiyoruz. Aslında bu uygulama erkekleri de aşağılanmaktadır erkeklerin de bu uygulamadan rahatsız olması gerekir.

Bu uygulamayla kadınları sosyal yaşamda yavaş yavaş uzaklaştırmak istemektedirler. Bu uygulama kadınların eşleriyle çocuklarıyla yapacağı seyahat özgürlüğünü de kısıtlayacaktır. Belediyeyi bu uygulamadan vazgeçmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy