Alandaki çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,Trafik akışının daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla böyle bir çalışmaya girdiklerini söyledi. Gürkan :”Geçtiğimiz günlerde Hazineden asfalt plenti olarak tahsis ettirdiğimiz alan olarak burayı düzenlemeye çalışıyoruz. Malet arkasındaki alan olarak tarif edebileceğimiz alan  önümüzdeki süreç içerisinde asfalt plentinin  icra edileceği yer olarak hazineden tahsis edildi.

Bizim amacımız Battalgazi Belediyesinin’de ayrı asfalt plent ünitesinin Malatya ve Battalgazi’nin yollarını,ulaşımını ve trafik akışını daha sağlıklı yürütülmesini sağlamak. Hazine ve Maliye’den aldığımız tahsis belgesi ile burada gerekli düzenleme çalışmalarını Battalgazi Beledeyi  ekiblerimiz tarafından yapılıyor.

En kısa sürede çalışmalarımızı bitirerek  hemen yer teslimi yapılması için gayret gösteriyoruz.  Asfalt plentlerinin kurulması noktasındaki çalışmalarımızda devam edecek. Öyle tahmin ediyorumki bir ay içerisinde Allah nasip ederse asfalt plentini bitirerek bir an önce Malatyamıza hizmet noktasında  açmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy