Gürkan mesajında, “Bu gün söylerken gurur ve onur duyduğumuz İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıldönümüdür. Vatan toprakları işgal altındayken kaleme alınan İstiklal Marşımız, Türk milletinin bağımsızlığına ve hürriyetine olan inancını, vatan sevgisini, milli birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyan destansı bir metindir.

İstiklal Marşımız aynı zamanda, Anadolu’da yakılan hürriyet meşalesinin ve yüce Türk milletindeki vatan sevgisinin duygularla yoğrulup mısralara döküldüğü inanç ve umut destanıdır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözleri ile işgal güçlerine karşı verilen mücadelenin ve Türk milletinin içinde bulunduğu zor şartları en iyi şekilde özetlemektedir.

Söz konusu ‘Vatan’ olduğunda canı feda etmekten kaçınmayan Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız, şanlı Türk bayrağımız dalgalandıkça gönüllerimizi okşamaya, milli onunu ve gururu yaşamaya devam edecektir.
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un her mısrasına Türk milletinin karakterini ve ruhunu yansıttığı İstiklal Marşımız, aynı zamanda istikbalimizin de teminatı niteliğindedir. Akif’in yüce Türk milletine armağan ettiği Milli Marşımızın her satırı, kalbimizin derinliklerinde yerini korumaya sonsuza kadar devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 94. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yüce Türk milletine İstiklal Marşımızı armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, tüm kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy