Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Yangın Gevenliği Eğitimi’ne, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Abdulvahap Şerefhanlı, Muzaffer Karakuş, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, bazı birim müdürleri ve belediye personeli katıldı. Burada ilk olarak konuşan İş Güvenliği Uzmanı Ayşe Bostaş, İş Güvenliği kapsamında verilen Yangın Güvenliği Eğitimi hakkında kısaca bilgiler verdi.


Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar ise, yangınlara karşı alınacak ufak tedbirlerin büyük felaketleri önlediğini belirterek, “10 yıldır İtfaiye Müdürlüğü ve en son İtfaiye Daire Başkanlığı olarak yürüttüğümüz bu görevde arkadaşlara her zaman belirttiğim konu, biz üstümüze düşen vazifeyi yapmakla mükellefiz. Ötesi Cena-ı Allah'ın takdiridir. Hepimiz benim gibi belediyenin bir çalışanısınız. Her zaman bizim istediğimiz şartlar oluşmamakta. Büyükşehir olduk 38 beldemiz kapandı, 57 tane kardeşimiz, ağabeyimiz teşkilatımıza personel olarak atandı. İnanın yaş ortalamamız birden 3 yaş birden arttı. 30 tanesi ilk kez itfaiye arabasına binecek personeldi. Biz bu personellerimizi eğitiyoruz. Her gün günlük eğitim ve sporumuz var. Malatya'nın 11 ilçesi, 2 merkez ilçemizle birlikte toplam 17 noktada nöbet tutuyoruz, 206 personelle sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.


Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Yangın Güvenliği Eğitimi’nin önemine dikkat çekerek, “Eğitimi sadece bir teknik veya pozitif birimlerle ilgili, sosyal bilimler ile ilgili, eğitim olgusu olarak değerlendirmek doğru değildir. Eğitim ana karnından başlar, aile, çevre ve okul diyoruz. Eğitimin 4 temel ayağı vardır. Bu 4 ayaktan biri tekamül etmediği zaman, birinde mutlaka eksiklik kalır. Bizim ülkemizde özellikle can ve mal eğitimi önceden tedbir alma anlamında, iş kazalarını önleme açısından çok zayıfız. Dünya standartlarının 3. liginde ve en alttayız. 2012 rakamlarına baktığımızda, yüzde 300 oranında iş kazalarında artış olmuştur. Geçtiğimiz yıl 14 bin kişi iş kazaları sebebiyle önceden tedbir alınmadığı için hayatlarını kaybetmişlerdir. Devletin malını kollama ve koruma noktasında, kaza ve iş kazalarına önceden tedbir alma noktalarında, devletin standartlarına uyarsak asgariye indirebiliriz. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Amiri Ömer Çoban, yangın güvenliği hakkında bilgiler verdi.

BATTALGAZİ

Editör: İbrahim Halil Aksoy