Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda, 2’nci Ordu Komutanlığı ASAL Başkanlığı’na ait boşaltılan binanın Battalgazi Belediyesi’nin kültür ve sosyal işlerinde kullanılmak üzere devrinin talep edildiği ve binanın devri halinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek arsaya Askeri Mahkeme ve Askeri Savcılık binasının yapılması konusunda protokol, sözleşme, her türlü iş ve işlemlerde Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu ilk gündem maddesi olarak görüşüldü.

Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti esnasında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da Malatya’ya geldiğini belirterek, bu ziyarette Bakan Yılmaz’dan sözlü olarak boşaltılan Malatya Askerlik Şubesi binasını kültür ve sosyal işlerde kullanılmak üzere devrini talep ettiğini söyledi. Başkan Gürkan, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde, Milli Savunma Bakanımızda kendilerine eşlik ederek Malatya’ya gelmişlerdi. Biz o süre içerisinde Milli Savunma Bakanımız ile görüştük. Askerlik Şubesi binasının kültür merkezi veya bir müze olması noktasında Sayın Bakanımıza istek ve talebimizi ilettik. Sayın Bakanımız da bunun uygun görüş olduğunu ifade etti. Bunun karşılığında, şuanda ki yeni Askerlik Şubesi’nin bulunduğu yere Savcılık ve 2. Ordu Mahkeme binası yapılması noktasında sözlü olarak taahhütte bulunduk ve bu konuda sizlerden yetki itiyoruz. Bu konu ile ilgili ayrıca biz geçtiğimiz hafta Ankara’ya gittiğimizde de Sayın Bakanımız ile bizzat makamında görüştük. İlgililere ve yetkililere talimat verdi. Bugün meclis toplantımızda alacağımız kararı Milli Savunma Bakanlığı’na ileteceğiz ve bunun akabinde o yerin bize aktarılması noktasında Başbakanlık onayı için Milli Savunma Bakanlığı, Başbakanlığa yazısını yazacaktır” dedi.

Başkan Gürkan’ın gündem maddesi ile ilgili yaptığı açıklama sonrası gündem maddesi oylanarak, oybirliği ile kabul edildi.

Toplantının imar ile ilgili gündem maddelerinin bazıları İmar Komisyonu Görüşü doğrultusunda oylanarak, kabul edilirken, bazıları ise, İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda, son 3 gündem maddesi ise, Battalgazi Belediye Meclisi’nin 5 Mart 2015 Perşembe günü Saat 14.00’da yapacağı Mart ayı ikinci oturumunda görüşülecek.

Editör: İbrahim Halil Aksoy