Battalgazi Belediye Meclis Toplantısından yapılan Ocak ayı meclis toplantısında Yeşilkuşak projesi başta olmak üzere Battalgazi Belediyesi Hizmet Binasının yeri ve eski Devlet Hastanesinin alanı konuları görüşüldü. Battalgazi Meclis Toplantısının ilk oturumunda belirlenen 24 gündem maddesinin 7’si meclis üyeleri ile paylaşıldı. Toplantı öncesi Yeşilkuşak Projesi hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Gürkan, “Yeşilkuşak hakkında değişik spekülasyonlar yapılıyor. Proje ile ilgili hiçbir arkadaşımızın en küçük bir tereddüdü olmasın. Yeşilkuşak Projesi artık Türkiye gündemine girmiştir ve Türkiye’ye mal olmuştur. Bundan sonraki süreçte de Türkiye’nin bütün şehirlerinde şehir parkı olgusu içerisinde her şehre bir şehir parkı düşünülmektedir” diye konuştu.


“MİMARİ PROJELER HAZIRLANIYOR”
Belediye Hizmet Binası’nın yeri ile ilgili ihale sürecinin tamamlandığını belirten Başkan Gürkan, “Devlet Su İşleri’nin yeri Belediyemize geçti. Hizmet binasının yapılması ile ilgili ihale yapıldı. Şu anda ilgili mimari projeler hem Devlet Su İşleri’nin hem de Belediye Hizmet Binasının projeleri hazırlanıyor. Bitişiğinde stadyumun yeri var. Stadyum da yapılma aşamasında. Stadyum bittikten sonra orada Yeşilkuşak yer alacaktır. Bu konuda da kimsenin tereddütü olmasın. Ben Ankara’ya gittiğimde Milli Eğitim Müsteşarı ile yaptığımız görüşmede bize ‘Mevcut okul yerlerinin Sanat Lisesi, Atatürk Kız Lisesi, Nene Hatun Anaokulu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret Lisesi ile ilgili sizler arsayı temin edin, okul binalarını yapın, protokollerini hazırlayın, bize getirin, bu konuda problem çıktığı zaman da bana bilgi verin’ diye açık seçik bir şekilde bunu ifade ettiler. Aynı anda ben İl Milli Eğitim Müdürümüzü arayarak kendisine bilgi verdim. O da bizimle aynı fikirde olduğunu beyan etmiştir” ifadelerini kullandı.


“42 DÖNÜMLÜK ALAN İLE İLGİLİ TALEP YAZISI GELDİ”
Devlet Hastanesinin yeri ile ilgili Sağlık Bakanlığından talep yazısı geldiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Sayın Sağlık Bakanımız ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde, konu Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yönlendirildi. 42 dönümlük yerin tümünün hastane yeri olarak tekrar tahsis edilmesi noktasında Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Aralık itibariyle talep yazısı yazılmıştır. Bunun da müjdesini bu şekilde ifade edeyim” şeklinde konuştu.


24 gündem maddesinin kalan 17 maddesi yarın görüşülmek üzere toplantı sona erdirildi.

MALATYA, BATTALGAZİ'DE 100 BİN FİDAN DİKİLECEK

Editör: İbrahim Halil Aksoy