Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü ile Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan çalışmalar, uygulamalar ve denetimler sonucunda araması bulunan çok sayıda kişi ve bu kişilerden bazılarının üzerinden çıkan silah, mermi ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Malatya Emniyet Müdürlüğünün basın kuruluşlarıyla paylaştığı açıklamada, "24 Mart’ta kasten yaralama, tehdit ve hakaret olayının şüphelisi D.Ö. isimli şahsı yakalayıp Beydağı Polis Merkezi Amirliğine teslim etmiştir. Ekiplerimiz, 24 Mart’ta hürriyetten yoksun kılma ve kasten yaralama, tehdit ve hakaret olayının şüphelileri M.Ç ve S.K’yi yakalamış, 25 Mart’ta ise mala zarar verme olayının şüphelisi M.G isimli şahıs yakalanarak gerekli işlemler yapılmıştır. Ekiplerimiz, 25 Mart’ta umuma açık yer, istirahat ve eğlence merkezlerine yönelik yapılan denetimlerde 780 kişinin GBT sorgusunu yapmış, 1 şahsın yoklama kaçağı, 1 şahsın ise Görevli Memura Mukavemet suçundan arandığını tespit etmiş ve şahıslar hakkında gerekli işlemleri yapmıştır. 27 Mart’ta umuma açık yer, istirahat ve eğlence merkezlerine yönelik 18 ekibin katılımıyla yapılan denetimlerde, bir şahsın üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirmiş, 323 kişinin GBT sorgulamasını yapmış, bu çalışmalarda ise 1 şahsın arandığı tespit edilmiştir. Yağma suçunun firarisi M.C isimli şahıs yakalayarak Beydağı Polis Merkezi Amirliğine teslim etmiştir" denildi.


Ayrıca 26 Mart’taki denetimlerde, şüphelenilen bir aracın durdurulması üzerine şüpheli M.B.'nin üzerinde 1 adet muşta ve H.M. isimli şahsın üzerinde ise 1 adet kurusıkı tabanca ve 50 adet fişek ele geçirilirken, denetimlerde durdurulan araçta bulunan A.S., İ.Y ve H.D. isimli şahısların gözaltına alındığı, ele geçirilen 20 adet fişek tabir edilen esrar maddesine el konulduğu bildirildi. 28 Mart’taki denetimlerde Ş.Ü. isimli şahsın üzerinden 5 gram esrar maddesi ele geçirilirken, durumundan şüphelenilen E.G. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada 11 gram esrar maddesi ele geçirildi. Aynı gün umuma açık yer, istirahat ve eğlence merkezlerine yönelik yapılan denetimlerde bir şahsın üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 286 kişinin GBT sorgulaması yapıldı. Sorgulamalarda ise herhangi bir olumsuzluğu rastlanmadı.
Ekipler, 25 Mart'ta bir ihbar sonucu yaptıkları denetimlerde ise 1 adet plakası olmayan motosiklet ele geçirdi. Yapılan kontrollerde şase ve motor numaralarının kazınarak silindiği tespit edildi. Gerekli işlemlerin ardından motosiklet, Oto Hırsızlık ile Olay Yeri İnceleme birimlerine teslim edildi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy