Ağrı Valisi Musa Işın, Aşağı Küpkıran mahallesinde ailelerle bir kahvaltı programında bir araya geldi. Programa Ağrı Valisi Musa Işın, eşi Tuba Işın, Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile mahalle sakinleri katıldı. Kahvaltı programında konuşan Ağrı Valisi Işın, “Devletimiz Allah’a şükürler olsun hiçbir zaman vatandaşını yalnız bırakmadı. Her zaman vatandaşının yanındadır. Ne diyor cumhurbaşkanımız, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Biz de bu manada vatandaşımızın huzur ve refahını yükseltmek ve bunu temin etmek için devlet olarak gayret gösteriyoruz ve bu konuda da her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Allah devletimize zeval vermesin, Allah bu devleti elimizden almasın. Allah vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etsin. Devletimiz ve milletimiz bir ve beraber olursa biz huzur içerisinde uykumuzu uyuyabiliriz, çocuklarımızı okula gönderebiliriz, işimize, aşımıza bakabiliriz. Ama eğer tüm devletimizde ve milletimizin içerisinde huzursuzluk olursa, rahatsızlık olursa o zaman bizde kendi evimizde rahat yaşayamayız. Onun için her şeyden önce birbirimizi sevelim. Komşular olarak birbirimizi sevelim. Çocuklarımızı sevelim, eşlerimizi sevelim. Daha geniş manada bütün insanlarımızı sevelim. Hepimiz aynı vatanın parçasındayız. Hepimiz aynı dili konuşuyoruz. Hepimiz Müslümanız, hepimiz akrabayız. Hepimiz bu nedenle beraberiz. Hiç kimse tek başına yaşayamaz” dedi.

“ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN”

Ailelere çocuklarına sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulunan Vali Işın, şunları söyledi:
“Eğer komşumuz rahatsızsa, hastaysa, huzursuz ve mutsuzsa biz evimizde rahat yaşayabilir miyiz? Hepimizin iyi olabilmesi için, hepimizin huzur içinde yaşayabilmesi için bütün vatandaşlarımızla birlikte bizim huzurlu ve mutlu olmamız lazım. Onun için bizim içimize sokulmak istenen fitnelere asla fırsat vermeyin. Kin ve nefrete asla yer vermeyin. Her şartta kendi çocuklarımıza sahip çıkacağız. Onları koruyacağız. Onların bizim geleneklerimize, göreneklerimize, inançlarımıza göre yetiştirilmesini sağlayacağız. Sakın sakın çocuklarınıza sahip çıkın. Bakın burada çok sayıda çocuk var. Bu çocukların yetiştirilmesi için her türlü fedakarlığı yapıyorsunuz. Allah bunların hepsini hayırlı evlat etsin. Bakın bunlar ne kadar masum ve temiz."

Valı Işın, çocuklara sahip çıkılması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
"Ama eğer siz bunlara sahip çıkmazsanız, bunları iyi yetiştirmezseniz, yarın bunlar büyüdüğünde birileri bunları kirletecektir. Birileri bunu elinizden alacaktır. Kız çocuklarınızı, erkek çocuklarınızı mutlaka ve mutlaka iyi sahiplenin. Özellikle kız çocukları için çok daha fazla titizlik gösterin. Okula gönderin, takip edin, iyi eğitim almasını sağlayın. Öğretmenleriyle görüşün, okul müdürüyle görüşün. İyi bir eğitim alması için gayret gösterin çocuklarınız için. Biz devlet olarak Allah’a şükürler olsun zenginiz. Devletimiz vatandaşımızın her türlü ihtiyacını karşılamaktadır. Bakın her gün Afganistan’dan otobüslerle İran’dan bu tarafa geliyorlar. Her gün biz otobüslere, uçaklara bindirip gönderiyoruz. Diyor ki bu ülkede, Türkiye’de huzur var, aş var, iş var, ekmek var. Biz canımızı hemen oraya atalım, kurtulalım. Bakın Suriyeliler, 2,5 milyonu buradadır, Afganistanlılar buradadır, Pakistanlılar geliyor, Iraklılar geliyor. Allah’a şükürler olsun bunun kıymetini bilelim.”

“KÜRTSENİZ KÜRTLERE SAYGI GÖSTERECEKSİNİZ”

Halkı yanlış yöne sevk edenlere fırsat verilmemesi gerektiğini belirten Vali Işın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Dinimize düşman olanlara fırsat vermeyelim. Okullarımızı, camilerimizi yıkanlara fırsat vermeyelim, onları kovalım. Onları içimize sokmayalım. Asla yüz vermeyelim. Çeşitli şekillerle yanınıza gelebilirler. Siz Kürt’seniz Kürtlere saygı göstereceksiniz. Siz Kürt’seniz Kürtleri seveceksiniz. Siz Kürt iseniz Kürtlerin çocuklarını dağa götürmeyeceksiniz. Siz Kürt iseniz kız çocuklarını götürüp iğfal etmeyeceksiniz. Siz Kürt iseniz Kürtlerin camilerini yakmayacaksınız. Siz Kürt iseniz Kürtlerin çocuklarının okullarını yakmayacaksınız. Sizin kendi çocuklarınız Amerika'da, İngiltere'de okuyacak, fakir fukaranın okulunu yakacaksınız, camisini yakacaksınız, evini talan edeceksiniz, 70 yaşındaki adam size evinin kapısını açmadı diye öldüreceksiniz, bir kadını ve çocuğunu öldüreceksiniz, utanmadan sıkılmadan bu halka düşmanlık edeceksiniz, ondan sonra da ‘Ben Kürdüm beni destekleyin’ diyeceksiniz. Siz Kürt değilsiniz, siz onun bunun uşağısınız. Siz halkımızın düşmanısınız. Siz bu milletin dinine, canına, malına, huzuruna düşmansınız. Siz asla ve asla Kürtleri temsil edemezsiniz. Kürtler samimidir, misafirperverdir, dindardır, namusuna düşkündür.”

PKK’nın taşeron bir örgüt olduğunu ifade eden Vali Işın, şunları söyledi:

“Bunlar esnafı haraca bağlamıştı, dağa götürüyordu, her türlü çirkinliği yapıyorlardı. Bunlara sizle beraber hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Değerli kardeşlerim, biri ‘ben Kürdüm’ dedikten sonra her türlü şirretliği yapacak, her türlü günahı işleyecek, her türlü suçu işleyecek. Bu Kürt olsa ne Müslüman olsa ne. Ben Kürdüm dese ne Müslümanım dese ne. Bunlar bu memlekette 30 senedir her türlü ahlaksızlığı, edepsizliği, hayasızlığı, düşmanlığı, insansızlığı, her türlü melaneti yaptı. Bakın görüyorsunuz, Diyarbakır ve diğer yerlerde camilerimizi ateşe veriyorlar. Kur’an-ı Kerimleri üst üste veriyorlar mevzi yapıyorlar, ateşe veriyorlar. Bunlar Müslüman olabilir mi? Siz bunları camide görür müsünüz? Cumaya gidiyorsunuz var mı yanınızda cumaya gelen? Namazda görür müsünüz? Oruç tuttuklarını görür müsünüz? Bunlar sizden değil ki. Bunlar; başkaları adına kullanılan taşeron örgütlerdir. PKK'da öyledir, IŞİD'de öyledir, Taliban'da öyledir, Boko Haram'da öyledir. Hepsi öyledir. PKK; ‘Marksist, Leninist, dinsiz, imansız bir örgütüm’ diyor. Diğerleri sözüm ona Müslümanlık adı altında Müslümanları öldürüyor. Bu örgütlerin tümü, değerli kardeşlerim sadece Müslümanları öldürür. Bunlar ne bizim dinimizden, ne de bizim ırkımızdandır. Hepsini reddediyoruz. Bizim canımıza, malımıza, namusumuza kastedenler bizden değildir. Biz böyle bileceğiz.”

“PKK PROJESİ, KÜRTLERİ DİNSİZLEŞTİRMEKTİR”

PKK projesinin tamamen Kürtleri dinsizleştirmek olduğunu söyleyen Vali Işın, şunları söyledi:
“Kürtleri dinsizleştirdikten sonrada Stalinist bir yönetimle halkı ezmektir. Yaptıkları odur. Bakın en son Kuzey Irak'ta Barzani ne dedi; ‘Yeter artık bu millete yaptığınız. 530 köyümüzü boşaltmışsınız, her türlü zulmü yapıyorsunuz. Defolun gidin buradan’ dedi. Bizde bunları içimize sokmayacağız. Allah'ın izni ile bunlara fırsat vermeyeceğiz. Kendimiz için. Önce kendimiz için. Çünkü bunlar Kürtlere düşman. Siz bu basireti gösteriyorsunuz Ağrılılar olarak. Köyümüze, mahallemize, çocuklarımıza sahip çıkacağız. Komşularımıza anlatacağız bunların çirkef yüzlerini.” 

Editör: İbrahim Halil Aksoy