Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hekimhan’da partisinin seçim öncesi son mitinginde konuştu. Coşkulu bir kalabalığa seslenen Ağbaba, 25 Haziran sabahı Türkiye’nin her zamankinden daha aydınlık bir güne uyanacağını belirtti.

Her gün 3.5 kat büyüdüğümüzü iddia ediyorlar ama Türkiye’de 3.5 kat büyüyen kimse yok. 16 yıldır iktidarı destekleyen esnaflar da, işçiler de, emekliler de büyümüyor, zenginleşmiyor. Yoksulluk parti ayrımı yapmıyor. CHP’ye oy verenler ne kadar yoksul, diğer partilere oy verenlerde o kadar yoksul. Türkiye’de 16 yıldır zenginleşenler AKP milletvekillerinin yakınları, belediye başkanları ve rantiyeciler.

CHP’nin vaatleri için artık kimsenin “yapamazlar” diyemediğini belirten Ağbaba, “201’te asgari ücret 900 lira iken 1.500 lira yapacağız demiştik. Taşerona kadro vereceğiz demiştik. Emekliye 2 bayramda birer maaş ikramiye vereceğiz demiştik. Sayemizde asgari ücret 900 iken 1.500 lira oldu. Taşeron işçisine kadro verdik. Biz muhalefetteyken bile vaatlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu değişimler CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu sayesindedir. Şimdi yine söz veriyoruz, asgari ücret CHP iktidarında 2.200 lira olacak. Emekli maaşı en az 1.500 lira olacak. Kurban ve Ramazan bayramlarında emekliye en az 1.500 ve maaşı kadar ikramiye vereceğiz.  ” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP 'Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük' diyor. 3,5 kat işsizlik büyüdü, 3,5 kat yoksulluk arttı.2010 yılında çeyrek altın 115 lira iken bugün 320 lira. Size söz sadece oy verenlerin değil bütün yoksulların, bütün emekçilerin yoksulluğunu bitirmek bizim boynumuzun borcudur. Kayısıya alan bazlı destek vereceğiz. Gübrede, ilaçta vergileri kaldıracağız. Türkiye'yi tarımda kendine yeten bir ülke haline getireceğiz, zenginleşen bir Türkiye yaratacağız. Çiftçi borçlarındaki faizleri sileceğiz. Bu memlekete barışı, huzuru getireceğiz. Sizden ricamız, sandığa gidin. Sandıkta oy kullanın. Sandığa gitme oranımızın artması gerekir. Bilin ki sandığa giderseniz ülkeyi parlamenter demokratik sistemle CHP yönetecek. Hiçbir parti baraj altı kalmıyor, lütfen oyları bölmeyin ve Malatya'dan en az 2 milletvekili çıkarmamız için destek verin." dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy