CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP iktidarında, halkın gözünde itibarları tartışılmaz olan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına Meclis eliyle itibarlarını iade edeceklerini belirtti.

Ağbaba, idamlarının 43. yıldönümünde 68 kuşağının devrimci kişilikleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı yazılı bir açıklama ile andı. Ağbaba, “Tam bağımsız Türkiye ve halkların kardeşliği için gözlerini kırpmadan hayatlarını hiçe sayan gencecik fidanların onurlu duruşları yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor” dedi. 43 yıl önce gencecik fidanları ‘Üç, Üç, Üç …’ diyerek asanları da, onların kalemlerini kıranları da unutmadıklarını ifade eden Ağbaba, “İdam sehpasını gözlerini kırpmadan kendileri tekmeleyen yiğitleri de unutmadık. Halkların kardeşliği için idam sehpasına yürüyenlere selam olsun” dedi.

Ak Parti için “Denizleri asan otoriter zihniyetin torunu” ifadelerini kullanan Ağbaba, “AKP’nin 1 Mayıs’taki icraatları ortadadır. Bugün hala gençlerimizi ‘makul şüpheli’ olarak gören, onların hayatlarını biber gazlarıyla, plastik mermilerle tehdit eden AKP, kendi iktidarı için birçok gencimizin ölümünden doğrudan sorumludur” dedi.

“Bu faşist zihniyeti” 7 Haziran’da alaşağı edeceklerini ifade eden Ağbaba, CHP iktidarında, "halkın gözünde itibarları tartışılmaz olan Denizlere, Meclis eliyle de itibarlarını iade edeceklerini" belirtti.

veliagbaba.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy