Eskiköy’de mahalle sakinleriyle buluşan Ağbaba gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba, “Bir sonraki seçimlerde milletvekili sayımızı artırmak istiyoruz” diye konuştu. Ağbaba, “Genel Başkan yardımcılığı görevini yürütüyorum ama Malatya’yı da ihmal etmemeye çalışıyorum. Örgütümüzle il ve ilçe başkanlarımızla beraber Malatya’nın tüm sorunlarını takip ediyoruz. Mecliste Malatya konuşuluyorsa bizim sayemizde konuşuluyor. Malatya’nın sorunlarını, çözüm önerilerini, kayısıyı, yolu, suyu ben gündeme getiriyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ülke gündemiyle ilgili de açıklamalarda bulunarak “2 hafta önce bir darbe girişimi yaşandı. Darbe girişiminde bulunan askerler başka ülkenin askerleri değil. Türkiye’nin askerleri. Böyle yetiştirildiler. Devleti teslim aldılar. Bu konuda hiçbir uyarımız dikkate alınmadı” şeklinde konuştu.

Ağbaba, “Darbeye karşı dört siyasi parti bir araya gelerek ortak tavır koydu. Eğer bir cemaat Türkiye’ye karşı çıkıyorsa, bu laiklik ilkesinin göz ardı edildiğinin göstergesidir. Darbe girişimi hepimize bir kez daha laikliğin önemini gösterdi. Geçmişte bizim karşı çıktığımız yasalar tekrar gözden geçirilmelidir. Eğitimi yok eden, eğitimin kalitesini düşüren 4+4+4 muhalefet ile görüşülerek tekrar revize edilmelidir.”diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy