İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanşehirlilerin desteği ile Mehmet Bayram’ı belediye başkanı seçeceğiz. Görünen o ki, Mehmet Bayram için sadece İyi Parti’yle ittifak yapmamışız tüm Doğanşehir’le ittifak yapmışız” dedi. Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Memet Bayram; “Ekibimizle Doğanşehir’e layık olmak için çalışacağız. Doğanşehirlilerle omuz omuza mücadele eden biriyim.Halkın içinden geliyorum. Halktan biriyim.Sizlerin de desteği ile martın sonu bahar olacak.” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Soner Gökçe ise Doğanşehir ve Malatya Büyükşehir Belediyesinde sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemek için destek istedi.

DOĞANŞEHİR İTTİFAKINI KURMUŞ, BAŞKANINI BELİRLEMİŞ

Mitingde son konuşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptı. Ağbaba; “Hem Doğanşehir’de  hem Malatya’da hem Türkiye de bir ittifak kuruldu. Bu ittifaka destek veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımızı sunuyorum. Doğanşehir’de ittifak geniş. Bu ittifakta sağcı var solcu var. Bu ittifakta Söğüt, Elmalı, Kurucaova, Erkenek, Polat herkes var. Doğanşehir’de kurulan ittifakın ismi Doğanşehir Partisi olsun. Doğanşehir Malatya’nın en verimli ilçelerinden birisi. Çok çeşitli tarım ürünlerini üreten ilçelerin başında geliyor. Bölgenin en meşhur elması,en güzel pancarı Doğanşehir’de yetişirdi. Bu bölgeye hayat veren, yaşamamızı sağlayan, çoluğumuzun çocuğumuzun nafakasını çıkardığımız tütün nerede yetişirdi? Doğanşehir de. En güzel besicilik hayvancılık nerede olurdu? Doğanşehir’de. Ama artık ne hayvancılık ne tarım bıraktılar” dedi.

TÜTÜN PROTESTOSUNDA SİZLERLE BİRLİKTE GAZ YEDİK

“Eskiden Doğanşehir denildiğinde aklımıza üretim gelirdi, zenginlik gelirdi. Şimdi hayvancılık yok, üretim yok” sözleriyle konuşmasını sürdüren Ağbaba, “Tütün yasaklandığı zaman meydana bir  tek vekil çıktı. Adıyaman’a gitti, Doğanşehir’e geldi ‘bu tütün yerlidir millidir kaçak değildir’ diyen bir vekiliniz var. O da sizin seçtiğiniz vekil Veli Ağbaba. Herkes uyurken size sahip çıkan il başkanımız Enver Kiraz var. Burada sizinle gaz yiyen bizler varız. Çok uluslu tütün firmaları için, ABD için, İngilizler için tütünün satışı yasaklandı. Onların sigarası daha fazla satılsın diye Doğanşehirli üreticinin tütün satması  yasaklandı. Sadece bunlar bile 31 Martta hükümetin kulağını çekmek için yeterli bir sebep. Hükümetin kulağını tütün için, kayısı için, elma için çekeceğiz.

SAVAŞA DEĞİL SEÇİME GİRİYORUZ

Ağbaba; “Mehmet Bayram, Soner Gökçe yapacaklarını anlatıyor. Karşımızdakiler korkutuyorlar ve vaatte bulunuyorlar. Korku ne? Beka. Bu seçim beka seçimiymiş. Vahap Küçük seçilmezse Doğanşehir yıkılacak. Mehmet Bayram seçilirse, Doğanşehir’i alıp Afganistan’a bağlayacak. Beka’ya kimse inanmasın. Bu bir savaş dedi. Savaşsa düşmanımız kim? MHP’ye oy veren de, CHP’ye oy verende, HDP’ ye oy veren de, Saadet’e oy verende herkes bizim kardeşimiz. Doğanşehir’de niye düşman olalım. Ölümüz bir dirimiz bir. Zillet, illet, terör bir sürü hakaret var. Hiçbirini duymuyoruz. AKP adayı  diyor ki ‘oy verirseniz direkt cennete gideceksiniz’.Öyleyse AKP’ye oy verirseniz namaz kılmanıza ibadet yapmanıza gerek yok. Mehmet Bayram ve Soner Gökçe’ye oy verirseniz huzuru mahşerden nasıl geçeceksiniz bilmiyorum ama Doğanşehir’i tekrar ayağa kaldırmaya söz veriyoruz. Cennete nasıl giderseniz bilmiyorum ama Doğanşehir’i cennet yaparız” dedi.

KARDEŞ BELEDİYECİLİK DOĞANŞEHİR’DE FİLİZLENECEK

“Siz oy vereceksiniz biz de oyunuza namusumuz gibi sahip çıkacağız” diyen Veli Ağbaba, “ Mehmet Bayram başkan olursa para nasıl gelecek diyorlar? Doğanşehir’de para kişi başı geliyor. Nüfusa göre belediyelere para aktarılıyor.Kimse kimseyi kandırmasın, yalan söylemesin. Doğanşehir’de kim kazanırsa kazansın alacağı para aynı.  Ne kadar insan varsa o kadar para gelecek. Mehmet bayrama oy verirseniz, size kardeş belediye bulacağım. İstanbul’dan İzmir’den nereden isterseniz. Ekrem İmamoğlu’nu Doğanşehirlilerin huzuruna getireceğim. Kardeş Belediye projesi , ben siyaseti bırakınca övüneceğim birkaç şeyden biridir. Mezitli Belediyesi Adıyaman’da Yaylakonak’a bir kültür merkezi yaptı. Şambayat’a 40.000 metre kare parke taşını İzmir Karabağlar Belediyesi verdi.  Kesmetepe Belediyesi’ne İzmir Buca Belediyesi meydan yaptı araç gereç gönderdi. Ataşehir Belediyesi Arguvan’a 15 araç verdi, kültür merkezleri yaptı. Hekimhan’a Beşiktaş kardeş belediyedir. Daha önce uygulanmış başarılı olmuş bir projedir. Doğanşehir’e de en iyi belediyeyi bulup kardeş yapacağız” şeklinde konuştu.

BELDE BELEDİYELERİNİ TEKRAR AÇACAĞIZ

“Patlıcan niye pahalı soğan niye pahalı?” diyen Ağbaba; “ Dünyanın en pahalı mazotunu, ilacını, elektriğini, gübresini kim kullanıyor? Türkiye. Tarım kredi kooperatifine ziraat bankasına borcu olmayan kalmadı. Kendi yandaşlarının borçlarının faizlerini siliyor ama, üreticiye sırtlarını dönüyorlar. AKP işe alırken  CHP’li, AKP’li diye ayırmıyor. İhtiyacı olanları devlet dairesine sokmuyor. Ama birilerinin kardeşi rektör oluyor.İl başkanın ilçe başkanlarının yakınları devlet dairelerinde işe giriyor. Biz, işe alırken ayırmayacağız. Birinin yakınıymış demeyeceğiz. Erkenek’te en yoksulu alacağız. Mehmet Bayram kazanırsa Doğanşehirli fakiri işe alacak.  Söğüt,Polat, Sürgü, Erkenek, Kurucaova ve Elmalı’nın belediyesine tekrar belediye bayraklarını dikmeyi Allah bize nasip etsin. Beldeleri kapattılar damarlarındaki kanlar kurudu. Tekrar belde belediyeleri ile  hizmet vereceğiz.” Dedi.

KAYNAK: veliagbaba.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy