Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CNN Türk Televizyonunda , Şirin Payzın’ın hazırlayıp sunduğu ‘Ne Oluyor?’ programına konuk oldu.AKP Milletvekili Burhan Kuzu, Gazeteci Yazar Abdulkadir Selvi ve tarihçi Yazar Erdoğan Aydın’ın da katıldığı programda özellikle FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan çarpıklıklar gündeme geldi.

FETÖ’CÜ SİYASİLER NEREDE?

Programda her siyasi partiden oluşan anayasa komisyonu kurulup, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması gerektiğini belirten Ağbaba, “FETÖ’nün bu aşamaya gelmesinde hukuk var, eğitim var,emniyet var. Siyaset neden yok? Ergenekon da tutuklama kararı veren savcı cezaevinde, kumpas kuran askerler cezaevinde. İçeride olmayan dokunulmayan tek bir kurum var o da  siyaset. Siz Bank Asya’ya para yatıran insanı görevden alıyorsunuz, çocuğu 10 yıl önce cemaat okullarına gönderdi diye polisi meslekten atıyorsunuz, kaynanasının kirasını Bank Asya’ya yatırdı diye öğretmeni işten atıyorsunuz, bunlar sulandırmıyor,siyasete girince sulanıyor.”dedi.

SUÇUN ŞAHSİLİĞİNDEN  BİR TEK AKP’LİLER YARARLANIYOR

“Biz eline silah almış askerin, darbenin önünü açmış hakimin, savcının,polisin cezalandırılmasını sonuna kadar destekliyoruz.” Diyerek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Ancak, suçun şahsiliği ilkesinden faydalanan sadece AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli. Onun dışında ,eğer kardeşiniz malum okullarda görev yapmışsa sizi görevden alıyorlar, eşiniz Zaman Gazetesi abonesiyse işten atıyorlar. Suççun şahsiliği ilkesinde sadece AKP’liler yararlanıyor. AKP’lilerin akrabaları tutuklanıyor ama kendilerine bir şey olmuyor.”ifadelerini kullandı.

HODRİ MEYDAN

“Darbeyi yapan generaller AKP tarafından biliniyordu.” Diyen Ağbaba, “ Geçmişte Atatürkçü, yurtsever subaylar ihraç edildi .Askeri yargıdaki FETÖ’cüler AKP’liler tarafından biliniyordu.  AKP döneminde ne istediniz de vermedik diyorlardı. AKP döneminde cemaatin önleri açıldı. Geçmişte FETÖ’yle mücadele eden subaylar  AKP döneminde cezaevine atıldı. AKP’yle FETÖ kol kola verdi. FETÖ'yle kimin ilişkili olduğunu görmek istiyorsanız AKP grubuna bakın. FETÖ'yle kimin ilişkili olduğu ortada, FETÖ'yle ilişkiye bakarsak, Zaman gazetesine abone olanlara bakarsak AKP grubu kalmaz, dağılır.Hodri Meydan gelin tüm partileri araştıralım.Bizim Fetullahın önünde diz çöken genel başkan yardımcımız yok, gurup başkan vekilimiz yok. Benim Fetullah Gülen’le resmim yok. Kimin varsa ortaya çıkarılsın. Biz, 2011 de Balyoz ortaya çıktığında neredeysek şimdi de o noktadayız. Biz o gün de demokrasiyi, hukuku savunuyorduk, bugün de.”ifadelerini kullandı.

EĞİTİM-SEN’İ KAPATMAK İSTİYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Darbe gerçekleşseydi meclis kapatılırdı. 2aydır  kapalı. Solcu gazete, TV, basın yok edilirdi. Darbecilerin silahla yapamadığını,AKP, Kanun Hükmünde Kararnameyle yapıyor.Emekçilerin sesi Hayat tv’yi, Yön Radyo’yu,IMC TV’yi, TV 10 u kapattılar. FETÖ darbeyi başarsaydı eğitim alanını yok edecekti. Kendisine en fazla karşı çıkan Eğitim-Sen’i kapatacaktı. AKP ne yaptı?  Eğitim Sen’li 11 bin 500 öğretmeni görevden aldı.  11 Bin 500 öğretmeni nasıl terörist diye suçlarsınız. Mezhebine, etnik kimliğine, doğum yerine bakıp insanları meslekten atıyorlar.Sadece sendikanın aldığı kararla 1 günlük eyleme katıldıkları için açığa alındılar.”dedi.

FESTİVAL YASAKLANIR MI?

Ağbaba, Malatya Film Festivalinin iptal edilmesini de eleştirerek “Malatya Film Festivali’nin  bu yıl 7.si düzenlenecekti. Bugün öğrendik ki festival iptal edilmiş. Malatya Film Festivalini niye yasaklarsın? Allah aşkına bunun FETÖ’yle mücadelede ne ilgisi var? Artvin- Cerattepe’de, doğalarına sahip çıkan insanların eylem yapmaları yasaklandı. FETÖ’yle ne ilgisi var?”dedi.

veliagbaba.com
Editör: İbrahim Halil Aksoy