Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Akçadağ İlçesi'ne bağlı Keller, Hançerli, Büyükçemiş, İkinciler, Bölüklü, Altunlu, Gölpınar, Sahilköy, Dedeköy, Karapınar, Aydınlar, Bahri, Aksaray ve Karapınar Mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgisini gören Ağbaba, "Bu seçimlerde AKP'den oy alacağız. Çalışıyoruz, daha önceden oy vermeyen vatandaşlarımız bize oy verecek" dedi. Ağbaba, geçmişte AKP'ye oy veren vatandaşların 7 Haziran'daki seçimde CHP'ye oy vereceğini ifade ederek, "İyi sonuç almak için çok çalışmamız gerekiyor. Çok az bir oya ihtiyacımız. Biz, bu seçimlerde AKP'den de oy alacağız. AKP bu seçimlerde büyük bir yenilgi alacak. Daha önce bize oy vermeyen insanlar için umut olduk. Onlar da bize oy verecek. Birçok insan bağıra bağıra söylüyor, 'Bu sefer CHP'ye oy vereceğim' diyor.” dedi.

AĞBABA: "HDP’NİN MALATYA'DAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARMA ŞANSI YOK"

Genel seçimle ilgili bazı söylentilerin olduğunu dile getiren Ağbaba, bazı arkadaşlar “HDP'ye oy verelim barajı aşsın, AKP'yi durdursun” diyor. Bunu söyleyen arkadaşlarımız geçen seçimde muhtemelen bize oy verdi. Onlar bizim uzağımızda olan insanlar değil, kardeşlerimiz. Malatya'dan gidecek 5-10 bin oy ile HDP milletvekili çıkaramaz, bunun baraja da bir katkısı olmaz. Sadece AKP'nin bir milletvekili fazla olur. Dolayısıyla CHP'nin de bir milletvekili eksik olur. Zaten HDP'nin baraj sorunu da gözükmüyor. HDP'nin baraj problemi yok, o arkadaşlarımızı ikna edeceğiz. " şeklinde konuştu.

4 yıl boyunca mecliste herkesin sesi olduğunu, parti ayrımı yapmadan herkes için çalıştığını ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: "Milletvekilliğim döneminde hiçbir Akçadağlı'nın yüzünü yere baktırmadım. Türkiye'de adım atmadığımız yer yok. Sizlerin düşüncesini mecliste, Türkiye'nin her yerinde savunduk."

 

AĞBABA: “AKP ADAYLARININ SÖYLEYECEK SÖZÜ YOK, CUMHURBAŞKANININ SESİNİ KULLANIYORLAR”

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin milletin vergisiyle AKP'nin reklamını yaptığını kaydederek, "Seçim döneminde bir siyasi parti ya da adaylara karşı mücadele etmiyoruz. Ben, AKP'nin 6 milletvekili adayına karşı mücadele etsem işim kolaydı. Onlar bana hafif gelir. Ama biz Cumhurbaşkanı ve Başbakana karşı mücadele ediyoruz. AKP seçim arabaları Cumhurbaşkanı'nın sesi ile geziyor. Bizim seçim arabamızda kimin sesi çıkıyor? Veli Ağbaba'nın sesi çıkıyor, arkadaşlar konuşmalarımı yayınlıyor. Ama AKP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı'ndan başka konuşabilecek başka şeyleri yok. Söyleyecek sözleri yok.” Dedi.

AĞBABA: “MALATYA’NIN BELEDİYE BAŞKANINA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Ağbaba, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanını yanlarına almışlar, o da bizim paramızla AKP'nin reklamını yapıyor. Bizim paramızla, billboardlarda AKP'nin reklamını yapıyor. Belediyenin bütün imkânlarını AKP için kullanıyorlar, eğer bu benim hakkımsa hakkımı helal etmiyorum. Bu dürüstlüğe sığmaz. Benim paramla billboardlara ve LED ekranlara reklam vermişsiniz, hakkım varsa haram olsun. Ödediğimiz vergilerle AKP'nin reklamı yapılıyor" ifadelerini kullandı.

 

AĞBABA: "SIFIRLAMA UZMANI BİLAL OĞLAN MALATYA'DA HANGİ VASIFLA TOPLANTI YAPIYOR?

 

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Malatya'da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmesini sert bir dille eleştiren Ağbaba, "Bugün bir rakip daha çıktı, sıfırlamada uzman Bilal oğlan. Bilal oğlan Malatya'da toplantı yapıyor. Sıfırlamada uzmanI Bilal Erdoğan hangi vasfıyla toplantı yapıyor. Yakışıyor mu orada olan milletvekillerinin şahsiyetine. Malatya'da Vali'si, Belediye Başkanı ve Milletvekilleriyle toplantı yapıyor. Üzüldüm. Sayın Valim, Bilal Erdoğan'ın hangi vasfıyla toplantıya gittiniz? Sayın Milletvekilleri, hangi vasfıyla gittiniz, yanına oturdunuz, karşısına dikildiniz, tespih tanesi gibi. Yakışıyor mu devlet adamlığına? Bilal Erdoğan niye gelmiş? Oy toplamaya gelmiş. Artık korku dağları sardı. Bilin ki onlarla da mücadele etmeye hazırız. Onları bu seçimde yeneceğiz" diye konuştu.

www.veliagbaba.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy