CHP İl Binasında düzenlenen basın toplantısında Av. Selahattin Sarıoğlu ile Av. Berna Karadaş ve Av. Memba Kuşçu aday adaylığı başvurularını yaptıklarını belittiler.

Başvurularını Ankara Genel Merkeze yapan aday adayları parti binasında düzenlenen toplantı da yaptıkları açıklamalarda 7 Mart’ta yapılacak olan ön seçimin parti için hayırlı olması temennilerinde bulundular. Aday adayı Av. Berna Karadaş, “İşsizliğe, yoksulluğa, eğitimsizliğe ve eşitsizliğe son vermek için; Sadaka devleti değil sosyal devlet anlayışını yerleştirmek için;
Kadınlarımızın, çocuklarımızın rahatça yaşayabildiği, şiddete maruz kalmadığı bir toplum yaratabilmek için; Engelli vatandaşlarımızın yaşayabileceği engelsiz bir toplum yaratabilmek için; İşçinin, köylünün emeğinin karşılığını alabilmesi için; Esnafın, küçük ölçekli işletmelerin yaşadığı sorunlara çözüm üretebilmek için;
Ülkemizin geleceği olan gençlere güzel ve umutlu bir ülke bırakabilmek için;
Halkımızın din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı olmaksızın eşit bir şekilde yaşayacağı bir toplum yaratmak için; Kısacası, toplumun ezilen her kesiminin yanında var olmak ve onların sorunlarını çözmek için milletvekili adayıyım” diyerek CHP’den aday adayı olduğunu söyledi.

Aday adayı Avukat Memba Kuşçu ise dünyada ilk defa kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan bir partiden, milletvekili aday adaylığını açıkladığını belirterek, “Bu ülkede yıllardır kadın üzerinden siyaset yapan, fakat kadını 2.sınıf gören, aşağılayan, kadına şiddeti hoş gören anlayışlara karşı Türkiye’nin aydınlık geleceğine her zaman katkı sunmayı kendime görev bilerek çalışacağım. Cumhuriyet Halk partisi bu gün kadınlar, gençler, engelliler için içten ve çok doğru adımlar atarak bu ülkede ayrımcılığa ve dışlanmışlığa karşı en iyi cevabı vermiştir. Cumhuriyet halk partisinin vermiş olduğu bu güvenle milletvekili aday adaylığı için huzurunuzda bulunuyorum” dedi.

Avukat Selahattin Sarıoğlu da daha önce de CHP’de bazı görevlerde bulunduğunu ifade ederek projeleri hakkında bilgiler verdi. “Selahattin Sarıoğlu’nu bir de milletvekilliğinde görün” diyerek maddeler halinde yapacakları projeleri anlatan Sarıoğlu, yöresel ve genel hazırladığı projeleri CHP’nin iktidara gelmesi ile hayata geçireceklerini ve Malatya’nın hizmete doyacağını söyledi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy