Rusya gezisi sonrası yapılan açıklamanın manidar olduğunu belirten Başkan Asıltürk, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı açıklamanın durup dururken yapılan bir açıklama olmadığı söyledi. Asiltürk, yaptığı açıklamasında, ”PKK’nın yıllardır yaptığı mücadelenin karşılığında beklediği sonuç olarak daha önce de gündemdeydi ama hiç böyle bir partinin eş başkanı tarafından dillendirilmemişti. İlk kez yapıldı. Rusya gezisi sonrası bunun yapılması da manidardır. Durup dururken yapılan bir açıklama değildir.

PKK son günlerde artan eylemleri, daha önce köylerin, şimdi ilçelerin ve şehirlerin boşaltılması tesadüf değildir. Bu büyük Ortadoğu Projesi’nin Türkiye için çizilen sınırların belirtilen şekilde uygulamaya konmasıdır. Orada kurulacak yeni Kürt devlet yapılanmasının ayak sesleridir. Büyük İsrail için ‘arzı mevt’ olan bu toprakları alınması amaçlanıyor. 5700 yıldır bu toprakları almayı hedefleyen zihniyet bu tür açıklamaları yaptırıyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin meclisinde bulunan bir siyasi partinin, bir milletvekilinin, parti başkanının böyle bir açıklama yapması, halen devletten maaş alması Türkiye için çok manidardır. Yetkililerin bu durumdaki aymazlıkları, sadece şikayet anlamında konuşmaları, bunun gereğini yapacağı yerde sanki muhalefet partisiymiş gibi konuşmaları bu tablonun en acı tarafıdır.

Bütün halklar kendi kaderlerini tayin etme hakkına sahiptir diye meclisten geçen kanun bugün özerklik talep eden bu insanların ellerinde tuttukları en büyük dayanaktır. Oranın halkının böyle bir talepte olacağını sanmıyorum. 2009 yılına kadar oradaki insanların daha önce Refah ve Fazilet Partisi ve daha sonra AK Parti ile oradaki insanların yüzde 90’ının bu zihniyette olmalarına karşın bugün gelinen noktada tamamının PKK’nın taraf olduğu bir siyasi partiye yönelmesi de 14 yıldır başımızda olan iktidarın sonucudur. Kendi vekil ve belediyelerini tutulmayıp AB aşkına, ABD sevdasına bu belediyeleri verdiler. Milletvekillerini PKK’nın yan kolu olan bir partiye hediye etmiştir. Gelinen noktada bu sözler açık açık konuşulmaktadır“ dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy