Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, yaptığı açıklamada, “Özellikle Arguvan’ın kuzey ve doğu mahallerinde etkili olan kar ve tipi elektrik direklerinin devrilmesine ve dolayısı ile elektrik kesintilerine neden oldu. Kesintilerden dolayı baz istasyonlarında devre dışı kalması ile bazı sıkıntılar yaşandı.


Bu süreçte kapanan yolların açılması için Arguvan Belediyesi, Karayolları ve Büyükşehir Belediye Yol işleri Müdürlüğü koordineli çalışmalarla sıkıntıların giderilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Arguvan Belediyesi; sorumluluğu alanında olmamasına rağmen vatandaşların sıkıntılarını gidermek için yol çalışmalarında tüm araç gereç ve elemanları ile sefer oldu” dedi.


Yolları kapanan, elektrik ve haberleşme noktasında sorunların oluştuğunu ifade eden Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Sıkıntı yaşayan mahallerimiz kuzeyde Kömürlük, Göçeruşağı, Alhasuşağı, Çobandere, Çakmak, Kuruttaşve bu mahallelerimize ait tüm mezraların yolları kapandı, elektrikleri kesildi, haberleşme sağlanmasında zorluklar yaşandı.

Servis ile okullara gelen öğrenciler dönüş yolunda mahallelerine gidemedi. Araçların kaldığı yakın mahallelerde konuk edildi. Dondan, elektrik ile çalışan su depoları çalışmadığı gibi su kesintileri şebekede su patlamaları meydana geldi. Aynı sıkıntılar doğuda Çayırlı, Koyuncu, Konakbaşı, Koçak, Kuyudere mahallelerimizde de yaşandı. Bu sıkıntıların giderilmesi için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.


 

ARGUVAN TÜRKÜSÜ HOLLYWOOD'DA


Editör: İbrahim Halil Aksoy