Arguvan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) inançlara ve ibadete saygı kapsamında, cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı kararın değerlendirilmesi sonrası, konunun Şubat ayı meclis toplantısı gündemine taşındığı belirtildi. Açıklamada, Arguvan’da bulunan cemevlerinin ibadethane olarak sayılması yönündeki önerinin, Meclis üyeleri tarafından oy çokluğuyla kabul edildiği dile getirildi.


Karar sonrası açıklama yapan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, göreve geldikleri günden bu yana ilçedeki ibadethanelerin bakım ve onarımlarını düzenli yaptıklarını belirterek, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde başlatılan ve Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba’nın hazırladığı proje çerçevesinde bugün meclisimize sunulan önerge, oyların tamamı ile kabul edilmiştir. Biz cemevlerimizin olanaklar ölçüsünde ihtiyaçlarını bugüne kadar hep karşılamaya çalıştık. Arguvan merkezde bulunan cemevimizde geniş kapsamlı bir çalışma başlatarak, oraya bir kültür merkezi, halk kütüphanesi ve profesyonel ses sistemlerini kazandırdık. Önergeye imza atan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Geleneksel olarak her yıl Ocak veya Şubat ayında Arguvan Abdal Musa Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen Abdal Musa Birlik Lokması ve Cem, Arguvan’da yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy